Elmalı kek-4

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 23 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    23 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    - 3 yumurta
    - 125gr. şeker
    - 1 paket vanilya
    - 125gr. margarin
    - 200gr. un
    - 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
    - 2 çorba kaşığı süt
    - 1 tutam tuz
    - 6 adet irice, ekşi elma
    - bir avuç kuş üzümü, file badem ve tarçın

    Margarini yumuşayıp, köpürene kadar çırpın. Sırasıyla şeker, vanilya ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin.
    Yumurtaları teker teker ekleyin. Her yumurtadan sonra yarım dakika çırpın. Unu ve kabartma tozunu karıştırıp, yavaş yavaş hamura ekleyin. Arada sütü de karıştırmayı ihmal etmeyin.
    28cm.’lik kelepçeli kalıbı yağlayın ve hamuru eşit şekilde kalıba yayın.
    Elmaları soyup, ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarın. Kararmamaları için hemen yarım limonla ovun. Üzerlerine dikkatlice çizikler atın ve hamurun üzerine yavaşça koyun. Elmaları hamurun içine BASTIRMAYIN ve sıkı sıkı dizilmiş olmalarına dikkat edin. Yoksa hamur çok kabarıyor ve elmaları yutuyor.
    Son olarak kuş üzümü, badem ve tarçın serperek, 175° C’de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
    [​IMG]
    Eğer kekin parlak olmasını isterseniz, soğuduktan sonra üzerine hafif ısıtılmış kayısı reçeli sürebilirsiniz.
    teatime blog
     
  2. 14 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. BenDenizYildizi

    BenDenizYildizi Guru Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2006
    Mesajlar:
    3.806
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    348
    [​IMG]


    işteee buda benim yaptığım.hep bu tarifi yaparım hiç beni mahçup etmemiştir :))teşekkürler elif