Elmalı Kek

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 23 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    23 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Yumurta ve şekeri karıştırıp, Süt ve yağı da ilave ederek karıştıralım. Daha sonra kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek karıştıralım, azar azar unu ilave ederek mikserle karıştıralım. Elmaları soyarak, kuşbaşı doğrayıp hamura ilave edelim, tarçını da ekleyelim. Daha sonra yemek kaşığı yardımıyla karıştıralım. Yağlanmış kek kalıbına boşaltarak, Önceden 180° ısıtılmış fırına, bırakılır.15 dak. 180° de pişirilir, Daha sonra ısı ayarı 150° ye indirilerek 35 dak. pişirilir.
     
  2. 23 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. merveseyy

    merveseyy canım oğlum benimmmmm.... Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2008
    Mesajlar:
    522
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    ya benim kalıbımdan çıkartması çok zor oluyor kekleri..parçalanıyor.acaba dikdörtgen borcamamı yapsam?
     
  4. 23 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Teflon kek kalıplarından denedinmi güzel oluyor
     
  6. 23 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  7. nina55

    nina55 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    110
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    elmalar kalıbın dibine çökmüyor mu?
     
  8. 23 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  9. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Eğer elmaların dibe çökeceğini düşünüyorsan üst kısmına koyabilirsin kekin.
     
  10. 23 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  11. snookie

    snookie Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2007
    Mesajlar:
    1.506
    Beğenildi:
    130
    Ödül Puanları:
    153
    Çok güzel oluyor bende yapıyorum bunu... İçine de bazen kalan çayın suyundan ekliyorum harika bir tadı oluyor....

    Teflona yapışmıyor ayrıca elmaların çökmesini istemiyorsanız doğradığınız elmalara un serpip hafif karıştırı gibi yapın elmalar unlanınca çökmüyor....

    Afiyet olsun.... Güzel bir tarif....
     
  12. 23 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  13. Slogan

    Slogan dolaşayım damarlarında... Üye

    Katılım:
    22 Haziran 2007
    Mesajlar:
    2.974
    Beğenildi:
    522
    Ödül Puanları:
    188
    bence elmaları hamurun içine katmayın
    keki kalıba bosalttıktan sonra elmalrı minik küpler şeklinde üstüne yayın
    ben iki türlüsünüde yaptım
    elmaları hamurun içine koyunca elmalar suyunu bırakıyor ıslak, helva gibi bir görüntü oluşuyor tadınıda bozuyor
    en güzeli üstte olması
     
  14. 24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  15. nina55

    nina55 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    110
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    teşekkür ederim..mutlaka denicem..elmalı kek severim ben.cokacimcoook