Elmalı Krep

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve nevbahar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  1. nevbahar

    nevbahar Herkes Olmuş Sahtekar Pro Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.936
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Un, ılık süt, ufalanmış maya, 2 yemek kaşığı şeker, yumurta sarısı ve tarçını yoğurun.
    30 dakika kabarmaya bırakın.
    Elmaları soyun, dilimleyin, üzerlerine limon suyu gezdirin.
    Yumurta akına bir tutam tuz, bir yemek kaşığı tozşekerle katı çırpıp dikkatlice hamura karıştırın.
    1/2 yemek kaşığı yağı kızdırın.
    Hamuru, elmaları ve bademleri dörde ayırın, tavaya sırasıyla hamur, elma ve badem koyun.
    her iki taraflarını 4 er dk pişirerek 4 adet krep hazırlayın.
    Bal ve krema ile servis yapın.
     
  2. 1 Haziran 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  3. XSXimal

    XSXimal Üzeni yolla... Salla... Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2007
    Mesajlar:
    2.146
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Denemem lazım merak ettim şimdi, hep tuzlu yapıyoruz birazda tatlı olanını deneyelim.