Elmali kurabiye.....

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve marsel tarafından 15 Ekim 2008 başlatılmıştır.

    15 Ekim 2008
    Konu Sahibi : marsel
  1. marsel

    marsel Guest

    Arkadaşlar ağızda dağılan elmalı kurabiye tarifi arıyorum........ forumda aradım ama bulamadım....

    aslında bende denediğim tarif vardı ama bulamıyorum şimdi....

    denenmiş tarifiniz varsa yazarsanız çok sevirim....
     
  2. 15 Ekim 2008
    Konu Sahibi : marsel
  3. Elis

    Elis Guest

    Malzemeler

    150 gr yumuşatılmış tereyağ
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı nişasta
    1 su bardağından biraz az pudra şekeri
    3-3,5 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu

    İçi; 3 elma
    2 çay kaşığı tarçın
    4 yemek kaşığı tozşeker

    Üzeri için; 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri

    Yapılışı

    Elmaları soyup, rendeledim, şekerle birlikte orta ateşte suyunu çekene kadar kavurdum. Tarçın ekleyip, soğumaya bıraktım.

    Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp, un ekleyerek, ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yaptım. Hamuru 5 parçaya ayırıp, 30-35 cm açtım ve kestim. Elmalı harçtan koyup, sigara böreği sarar gibi sardım. Pişirme kağıdı serdiğim tepside, 170 derecede, çok hafif pembeleşene kadar pişirdim. Sıcakken pudra şekerine batırdım.
    (Kurabiyeyi tepsiden çıkarırken kırılmaması için, pişirme kağıdı kullanmanızı tavsiye ederim)alinti yaptim ama ayni tarifi yapiyorum cok guzel oluyo..
     
  4. 15 Ekim 2008
    Konu Sahibi : marsel
  5. Elis

    Elis Guest

    aaa unutmadan icine iri cekilmis cevizde koyarsan lezzetine lezzet katarsin....afiyet olsuncokacimcoook
     
  6. 15 Ekim 2008
    Konu Sahibi : marsel
  7. EU1

    EU1 Guest

    Bende dün akşam yapicaktim bulamamiştim.
    Iyiki baktim bu topiğe
     
  8. 15 Ekim 2008
    Konu Sahibi : marsel
  9. marsel

    marsel Guest

    çok teşekkürler elis....

    zahmet verdim....
     
  10. 15 Ekim 2008
    Konu Sahibi : marsel
  11. marsel

    marsel Guest

    şimdi tarifi yazdımda ortalama nekadar çıkıyor ELİS???

    BİDE 30-35 cm açıp kesmemiz şart mı??poğaça şeklinde yapsak nasıl olur??
     
  12. 15 Ekim 2008
    Konu Sahibi : marsel
  13. Elis

    Elis Guest

    ne zahmeti canim benim askolsun............
    benim firin tepsim dolu oldugundan baska ufak tepside yapmistim 2 tebsi cikti bende.....
    illa ayni sekilde yapmana tabi gerek yok...hatta bende hamur artinca usendim gene kesmeyede elimde pogaca gibi yapmistim....

    valla usenmesem markete gitmeye bende yapicamda,useniyom simdi....evde elma kalmamis.....sen yapta aksama sendeyim o zaman........:1hug:a.s.
     
  14. 15 Ekim 2008
    Konu Sahibi : marsel
  15. lostsun

    lostsun Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2008
    Mesajlar:
    1.239
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    2 yemek kaşığı becel
    1 çay bardağı pudra şekeri
    1 yumurta
    1 kabartma tozu.
    1 çay bardağı süt
    un
    içine 1 elma,tarçın ceviz
    kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıp içine pişrdiğiniz elma karışımını koyup yuvarlak kapatn.fırındn çıkınca pudra şekeri serpin.afiyet olsun.
     
  16. 15 Ekim 2008
    Konu Sahibi : marsel
  17. marsel

    marsel Guest



    ELİS ,nişasta buğday nişastası mı olacak??:KK70: ayy ben çok soru sordum...

    eeee yemeye geleceksen hakkını vereceksin dimi ama....ölee bedavadan yedirmem,burnundan getiririm böyle....

    LOSTSUN tarif için çok teşekkürler....malzeme bakımından 2 tarif çok farklı ve 2 tarifide not aldım ve deniycem zamanla inşallah....sonucu size yazarım....
     
  18. 15 Ekim 2008
    Konu Sahibi : marsel
  19. Elis

    Elis Guest

    kusura bakma simdim gordum inan...
    evet canim bendeki bugday nisastasi idi........
    eeee bunca soruya artik kesin hakettim kurabiyeyi,
    bidaha soru sorarsan,yaninda tavsan kani cayda isterim ona gore.......................:eek:klava: