Elmalı Malibu Güzeli-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve enan tarafından 15 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    15 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : enan
  1. enan

    enan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.092
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    fırına girebilen bir tepsiye önce ılınmış olan elmaları yayıyoruz. üzerine muz dilimlerini yayıyoruz. onun üzerinede muhallebiyi yayıyoruz. en üstede köpürtmüş olduğumuz yumurta akı karışımını yayıyoruz.
    180 C lik fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
    oda sıcaklığına gelinde buzdolabına alıp 1-2 saat sonra servis yapıyoruz.
    afiyet olsunn.

    önce elmaların kabuklarını soyup temizleyip küp küp doğruyoruz ve 1 çay bardağı şekerle kısık ateşte ezmeden pişiriyoruz. soğumaya bırakıyoruz. tarçını ekleyip karıştırıyotuz.
    muhallebi malzemelerini vanilya hariç tencereye alıp karışrırarak kısık ateşte pişiriyoruz.soğumaya bırakıyoruz. vanilyasını ekleyip karıştırıyoruz.
    ymurta aklarını ayrı bir kaba alıyoruz kabın kuru olmasına dikkat ediyoruz yarımçay bardağı toz şekerle köpürtüyoruz.

    7 adet elma
    1 çay bar. tozşeker
    1 yemek kaşığı tarçın
    2 adet muz
    muhallebi için:
    1 su bar. tozşeker
    1 su bar. un
    4 su bar. süt
    3 yumurta sarısı
    1 paket vanilya
    üzeri için:
    3 adet yumurta akı
    yarım çay bar. tozşeker

    deneyin pişman olmayacaksınız.
    sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırımm.
     

    Ekli Dosyalar:

    • $emg.jpg
      $emg.jpg
      Dosya Boyutu:
      72 KB
      Görüntüleme:
      157
    • $emg1.jpg
      $emg1.jpg
      Dosya Boyutu:
      75,1 KB
      Görüntüleme:
      149
    Son düzenleme: 15 Mayıs 2009
  2. 15 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : enan
  3. enan

    enan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.092
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
  4. 17 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : enan
  5. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    inanilmaz derecede ilgimi cekti mutlaka denicem canim tsklera.s.ellerine saglik
     
  6. 17 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : enan
  7. enan

    enan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.092
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    sağol canım :)a.s.
    dene bakalım afiyet olsun cokacimcoook
     
  8. 17 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : enan
  9. TMYy

    TMYy *T&M* Pro Üye

    Katılım:
    15 Haziran 2008
    Mesajlar:
    5.348
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    ellerine sağlık kaydettim fırsatım olunca deneyecem.
     
  10. 26 Mart 2010
    Konu Sahibi : enan
  11. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    enteresan bişey. tadını merak ettim gerçekten. denemem lazım. çok teşekkürler.
     
  12. 26 Mart 2010
    Konu Sahibi : enan
  13. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    tatlı elma mı kullanılıyor peki ??
     
  14. 1 Nisan 2010
    Konu Sahibi : enan
  15. enan

    enan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.092
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    teşekkürler arkadaşlar deneyin pişman olmayacaksınız.
    evet tatlı elmayddı benim elmalar. ekşide olabiir sanırım ama daha fazla şeker gerekir
     
  16. 1 Nisan 2010
    Konu Sahibi : enan
  17. huzun_ruzgari

    huzun_ruzgari Yeni Üye Üye

    Katılım:
    26 Mart 2010
    Mesajlar:
    110
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    süper bir görüntü sağol canım