Elmalı Milföy Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve nevbahar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  1. nevbahar

    nevbahar Herkes Olmuş Sahtekar Pro Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.936
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın.
    Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.
    Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin.
    Hamurun kendi tarafinızdaki yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun üzerine paralel bir şekilde malzemeyi yerleştirin.
    Sonra yerleştirilen malzemenin üstüne de galeta ununu serpin.
    Daha sonra örtü yardımıyla hamuru ve içindeki malzemeyi yuvarlayın.
    Kızgın fırında pembeleşene, çatlamalar olana kadar pişirip, tarçınlı pudra şekeri üzerine serpin. Sıcak olarak servise sunun..