Elmalı Muhallebi

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Ocean tarafından 4 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    4 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Ocean
  1. Ocean

    Ocean Rabbime Emanetsin Efe'm Pro Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    7.285
    Beğenildi:
    334
    Ödül Puanları:
    188
    Çok hafif ve de lezzetli olan bu tatlıyı ne zaman yapsam herkes bayılıyor, tarif istiyor ve tepside bi tane bile kalmıyor :))))

    Öncelikle 1 kg yani 4-5 tane elma gerekiyor.(elmaların büyüklüğüne göre değişir sayısı) Diğer malzemeler evde olan şeyler.. Hiç yağ yok bu tatlıda.

    1 kg elma
    4 yemek kaşığı şeker
    yarım kahve fincanı su
    MUHALLEBİ İÇİN:
    3 su bardağı süt
    1 su bardağı şeker
    3 yumurta sarısı
    2 dolu kaşık un
    1 paket vanilya
    KÖPÜK İÇİN:
    3 yumurta beyazı
    3 kaşık şeker

    Öncelikle elmalar soyulur, küçük küçük doğranır. Yarım fincan su ve 4 yemek kaşığı şeker ile pişirilir. İsteğe göre elmaları çok ya da az pişirebilirsiniz.
    Muhallebi için gerekli malzemeler karışıtırılır ve mikserle çırpılır, orta ateşte karıştırılarak pişirilir.. İnmesine yakın vanilyası ilave edilir..
    Yuvarlak borcama pişirdiğimiz elmaları eşit şekilde yayıyoruz.( ben yuvarlak bi borcam kullanıyorum, her türlü kap olur) Daha sonra üzerine muhallebiyi gezdiriyoruz..
    Son olarak yumurta akları ile şekeri mikserle kar gibi olana kadar çırpıyoruz. Muhallebinin üzerine köpüğü bir kaşık yardımıyla yayıyoruz. fakat çok bastırmamaya özen gösterin, köpük sönebilir. En sonunda 200 derece fırında köpüğün üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. (10-15 dk)
    Sonra buzdolabında soğuttuktan sonra servis ediyoruz.. Afiyet olsun..
     
    Son düzenleme: 4 Aralık 2008
  2. 4 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Ocean
  3. eylul77

    eylul77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.351
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    elıne saglık degısık bır tatlı elmalı tatlıları severım zaten en kısa zamanda denıyecem
     
  4. 5 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Ocean
  5. nesemese

    nesemese Mevlam bizi koru.. Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.623
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Bu tatlıyı duymuştum ama hiç denemedim. Çok teşekkürler. Fırsatın olduğunda resmini de ekler misin canım?
     
  6. 5 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Ocean
  7. Ocean

    Ocean Rabbime Emanetsin Efe'm Pro Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    7.285
    Beğenildi:
    334
    Ödül Puanları:
    188
    ilk fırsatta ekleyeceğim canım..doğum günüm dolayısıyla evde yaş pasta var..
    o bitince yapıp ekleyeceğim..
     
  8. 6 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Ocean
  9. BenGoksu

    BenGoksu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    32
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    az önce yaptım görüntü güzel oldu ..tabi bu gece bekleyecek tadına yarın bakacağım.yarın tadının nasıl olduğunu da yazarım artık.
     
  10. 7 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Ocean
  11. BenGoksu

    BenGoksu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    32
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    nihayet tadına baktım çok güzel oldu.sadece muhallebinin sekeri bana çok geldi onu bi daha ki sefere azaltıcam.daha hafif olucak .tarifi veren arkadasa teşekkürlerrr..
     
  12. 14 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Ocean
  13. nur_elnur

    nur_elnur Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    361
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    yakında deneyeceğim cnm tarifini sonucunu yazarım sana
     
  14. 22 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Ocean
  15. delimelek2170

    delimelek2170 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Ocak 2009
    Mesajlar:
    715
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    muhallebinin pisdiyini nasil anlaya bilirz?