Elmalı Pasta

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve MeinLeben tarafından 20 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    20 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : MeinLeben
  1. MeinLeben

    MeinLeben Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    70
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    [​IMG]



    Malzeme :

    1 kilo ekşi elma

    3 su bardağı un

    125 gr. margarin yağ

    1 paket kabartma tozu

    1 fincan süt veya yoğurt

    1 paket tarçın

    1 çay bardağı şeker

    Yapılışı :
    Elmanın bir adedini ayırıp diğerlerini rendeleyiniz. Ayır*dığınız bir elmayı da rendeleyip şekerle ateş özerinde bi*raz pişiriniz. Pişirdiğiniz elmayı çiğ elmaya karıştırıp, tar*çını serpip hepsini karıştırınız. Unu hamur tahtasına eleyip ortasına yağı, kabartma tozunu koyup hamur yapınız. Ha*murun yarısına 1 cm. İnceliğinde açıp yağlanmış bir tepsi*ye koyarak üzerine elmaları yayınız. Üzerine yine aynı kalınlıkta açılmış hamurla kapatınız. Üzerine sulandırılmış yumurta veya sade su sürüp fırına atınız. Orta hararetli fı*rında altı üstü pembe renk oluncaya kadar pişiriniz. Ha*murdan biraz ayırıp inceliğinde elinizde şekillendirdikten sonra pastanızın üzerine istediğiniz şekilde süsleyebilirsi*niz. İçinde bulunduğumuz mevsim elmanın bol olduğu mev*sim olduğundan bu pastayı sık sık yapabilirsiniz. Bilhassa 5 çaylarında elmalı pastayı misafirlerinize gönül rahatlığıyla da ikram ede*bilirsiniz.