Elmalı Pay Resimli

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve hxuxrrem 2000 tarafından 27 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    27 Şubat 2009
    Konu Sahibi : hxuxrrem 2000
  1. hxuxrrem 2000

    hxuxrrem 2000 SEN BU SEVGİYİ HAKETMEDİN Pro Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    5.422
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    146
    çok leziz..

    elmalar rendelenip,suyu sıkılır bir miktar tarcın ilave edip pişirilir ve cekilmiş ceviz eklenir...
    iç hazır...

    1 paket oda sıcaklığında margarin
    1 kabartma tozu
    1 vanilya
    1 yemek kaşığı yoğurt
    aldığı kadar un

    malzemeler birbirine eklenip iyice yoğurulur.kulakmemesi kıvama gelince şekil verilir ister poğça şeklinde hazırlanır ister hamur tepsiye yayılıp üzerine hazırlanan iç konur eğer tepsiye yapıldıysa hamurdan küçük bir parça ayrılır,buzlukta dondurulur ve için üzerine rendelenir ...
    boğça şeklinde hazırlanacaksa (ki ben öğle yaptım bu kez ...resimde görülecektir) iç poğça şeklinde hazırlanan hamurun içine konup 180 derecede kızarana kadar pişirilir.. ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir...
     
  2. 27 Şubat 2009
    Konu Sahibi : hxuxrrem 2000
  3. hxuxrrem 2000

    hxuxrrem 2000 SEN BU SEVGİYİ HAKETMEDİN Pro Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    5.422
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    146
    [​IMG]

    pudra şekerlenmemiş hali...

    [​IMG]

    soğuduktan sonra pudra şekerlenmiş hali...

    [​IMG]

    her iki hali...
     
  4. 27 Şubat 2009
    Konu Sahibi : hxuxrrem 2000
  5. nix

    nix birgül<3beliz Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    5.491
    Beğenildi:
    1.755
    Ödül Puanları:
    238
    ben buna bayılıyorum...ama ben yoğururken hamurunada pudra şekeri koyuyorum...
    ellerine sağlık...
     
  6. 27 Şubat 2009
    Konu Sahibi : hxuxrrem 2000
  7. hxuxrrem 2000

    hxuxrrem 2000 SEN BU SEVGİYİ HAKETMEDİN Pro Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    5.422
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    146
    ben hiç koymuyorum tatlım ... çünkü hamuru sıkıyor ...bir kez de bu tarifle dene istersen .. eminim beğeneceksin...
     
  8. 27 Şubat 2009
    Konu Sahibi : hxuxrrem 2000
  9. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Eline koluna sağlık tatlım..
    Kolaymış bu bende poğaça gibi deneyim.
    Birde kafes yapıyorlar üstüne tart gibi
    oda hoş oluyor canım.
     
  10. 27 Şubat 2009
    Konu Sahibi : hxuxrrem 2000
  11. Kxoxmxuxr Prenses

    Kxoxmxuxr Prenses Popüler Üye Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2007
    Mesajlar:
    4.350
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    hürrem çok kötüsün:1no2:
    hep güzel şeyler yapıp beni işten uzaklaştırıyosun:nazar:
     
  12. 27 Şubat 2009
    Konu Sahibi : hxuxrrem 2000
  13. EU1

    EU1 Guest

    çok severim cokacimcoook
    tarifini alıyorum canım...
    ellerine sağlık ...
     
  14. 27 Şubat 2009
    Konu Sahibi : hxuxrrem 2000
  15. hxuxrrem 2000

    hxuxrrem 2000 SEN BU SEVGİYİ HAKETMEDİN Pro Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    5.422
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    146
    ewet oda çok güzel oluyor görüntü itibarıyla...üzerine birde pudra şekeri...offf süper...
    ben birde rende yapıyorum hamurdan oda değişik duruyor....tart gibi oda...
     
  16. 27 Şubat 2009
    Konu Sahibi : hxuxrrem 2000
  17. hxuxrrem 2000

    hxuxrrem 2000 SEN BU SEVGİYİ HAKETMEDİN Pro Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    5.422
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    146
    canımsın sen benim prensesim.. sen gel bana ben sana yapıp yediririm.. bak şu anda var evde elmalı pay...yanına birde makina kahvesi kremalı cinsinden.... offff ..cokacimcoook
     
  18. 27 Şubat 2009
    Konu Sahibi : hxuxrrem 2000
  19. hxuxrrem 2000

    hxuxrrem 2000 SEN BU SEVGİYİ HAKETMEDİN Pro Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    5.422
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    146
    al annişim tarifi... margarinin mutlaka oda sıcaklığında olsun...püf bu...
    ben sık sık yapıyorum.. birde hamurun çok sert olmasın ... olurmu tatlım...