Elmalı Peynirli Toplar

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Elif tarafından 20 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    20 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.609
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 su bardağı Amerikan Pirinci
    2 adet büyük yeşil elma
    2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
    3-4 yaprak ince kıyılmış marul
    1 adet limonun suyu
    1 yemek kaşığı soya yağı
    50 gr. fıstık içi
    1 paket mısır cipsi
    2 şeker kaşığı yenibahar
    Yeteri kadar ince tuz

    İlk olarak pirinci diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Bir kasenin içinde kabuklarını soyup rendelediğiniz elma, rendelenmiş kaşar peyniri, 1 limonun suyu, 1 çay bardağı kadar fıstık içi, 1 yemek kaşığı soya yağı, yenibahar ve tuzunu ekleyip iyice harmanlayın. Bu harçtan küçük köfte şeklinde parçalar hazırlayın. Servis tabağının orta kısmına marul yapraklarını yaydırın. Elma toplarını marul yapraklarının üzerine alıp mısır cipsleriyle beraber servis yapabilirsiniz.