Elmalı Rulo

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 26 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    26 Nisan 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    nefisyemektarifleri.com'dan alıntıdır...



    Hamuru için;
    450 gram kadar un
    1 paket kabartma tozu
    1 çay kaşığı tuz
    2 yemek kaşığı toz şeker
    1 su bardağı süt
    Yarım bardaktan biraz fazla sıvı yağ
    Harcı için;
    5 adet elma
    2 yemek kaşığı toz şeker
    1 yemek kaşığı tarçın
    Tepsiye;
    100 gram kadar ceviz
    1 su bardağı toz şeker
    Yarım bardak sıvı yağ

    İlk önce elmaları rendeleyip pişirin.
    O soğurken hamur için olan malzemeyi ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
    Tepsiye ceviz,yağ ve şekeri yayın.
    Cevizler iri olsun.
    Hamuru tezgahta açın içine elmalı harcı koyup rulo yapın bunları 3 parmak genişliğinde kesin.elmalı harç üstte olacak şekilde cevizli karışımın üstüne yerleştirin.I
    sıtılmış 200-220 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
    Soğuyunca cevizli taraf üstte olacak şekilde servis yapın...
     
  2. 26 Nisan 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
  4. 26 Nisan 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  5. snowdrop

    snowdrop sağlık,huzur ,mutluluk... Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    954
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    cok guzelmis yaa denemek lazim tesekkurler paylastigin icin
     
  6. 26 Nisan 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  7. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Denemenizi öneririm...
    Halam bunun glazürlüsünü yapar o da muhteşem olur...