Elmalı Strudel

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve suri tarafından 6 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    6 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  1. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Dünya mutfaklarını denemeye hazır mısınız? İçi elma ve tarçın aroması, dışı pudra şekeriyle tatlandırılmış elmalı Strudel tarifi…

    Hamuru yarım saat dinlendirirseniz daha iyi oluyor

    Hamuru için,
    1 adet yumurta
    100 gram tereyağı
    Yarım paket kabartma tozu
    Yeteri kadar un
    Harcı için,
    3 adet elma
    1 çorba kaşığı margarin
    2 çorba kaşığı şeker
    1 yemek kaşığı fındık içi
    1 çorba kaşığı tarçın
    1 çorba kaşığı sıvı yağ
    Üzeri için,
    1 adet yumurta sarısı
    Pudra şekeri

    Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
    Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
    Hamurun dinlenmesi için yarım saat bekletin.
    Harcını hazırlamak için elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
    Tavaya margarini alıp eritin ve üzerine elmaları ilave edin.
    Elmaların rengi değiştiğinde tarçın, toz şeker ve fındık içini ekleyip birkaç dakika kavurun.
    Harcın soğuması için kenarda bekletin.
    Dinlendirdiğiniz hamuru 2 cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açın.
    iç kısmını sıvıyağ ile yağlayın.
    Soğuyan elmalı harcı hamurun üzerine düzgünce yayın.
    Hamuru rulo şeklinde sarıp üzerine yumurta sarısı sürün.
    Orta kalınlıkta dilimleyip fırın tepsisine dizin.
    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
    Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
    Afiyet olsun
     
  2. 6 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  3. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]

    Elmalı Strudel