Elmali tart ım (resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve mehay tarafından 6 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    6 Eylül 2008
    Konu Sahibi : mehay
  1. mehay

    mehay CANIM OGLUM Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    15.992
    Beğenildi:
    26
    Ödül Puanları:
    198
    yapimi zor gorunsede aslinda cok kolay ve cokk lezzetli olan bir tarttir...misafirlerine sundugunuzda ovguler alacaginiza eminim :))

    Öncelikle elmalari soyup rendeliyip bir tencereye aliyoruz uzerine 1 cay bardagi seker ve 1 tatli kasigi tarcinida koyarak yumusayana kadar kavuruyoruz...

    hamuru icin:
    2 yumurta
    1 cay bardagi siviyag
    1 cay bardagi seker
    1 kasik yogurt
    1 paket kabartma tozu
    yarim cay kasigi tuz
    aldigi kadar un
    ic harci icin bir cay bardagi kirilmis ceviz
    3 elma
    1 tatli kasigi tarcin
    1 cay bardagi seker
    ve ustu icin: 1 yumurta sarisi
    kayisi receli veya bal

    un ve kabartma tozu haric butun malzemeyi karistiriyorsunuz oncelikle...daha sonra un ve kabartma tozu..hamur kulak mamasi kivamina gelecek kadar un koyup yogurun...
    bir tart kalibi yada kucuk tepsiye az yag surun kenara koyun
    ve elde ettiginiz hamurdan once 1 portakal buyuklugunde bir hamur alip kenara koyun...sonra diger hamuru tepsiye yayin..ustune hazirladigimiz ve sogumus elmali harci yayin...
    daha sonra kenara ayirdigimiz hamurdan parcalar kopararak uzun cubuklar yapip elmali harcin ustune fotografta goruldugu gibi yerlestirin..ve en son olarakta ustune yumurta sarisini surun 180 derecede pisirin...firindan cikip soguyunca ustunekayisi receli veya bal surun...afiyet olsun...
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 6 Eylül 2008
  2. 6 Eylül 2008
    Konu Sahibi : mehay
  3. mehay

    mehay CANIM OGLUM Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    15.992
    Beğenildi:
    26
    Ödül Puanları:
    198
    ve iste fotograflar ...
    bu firina girmeden onceki hali...
    [​IMG]


    buda yenmeye hazir hali.....

    [​IMG]
     
  4. 6 Eylül 2008
    Konu Sahibi : mehay
  5. ZuZuu

    ZuZuu kelebeğimm koynumda Üye

    Katılım:
    15 Aralık 2007
    Mesajlar:
    7.335
    Beğenildi:
    79
    Ödül Puanları:
    153
    cnm çok pratik görünüyo we bayılırım tarta..ama bişe sorcam kayısı reçeli weya bal demişsin ya hani malzemelerde..onu hanki aşamada kullanıyosunCADIARZU
     
  6. 6 Eylül 2008
    Konu Sahibi : mehay
  7. mehay

    mehay CANIM OGLUM Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    15.992
    Beğenildi:
    26
    Ödül Puanları:
    198
    cok pratik canim hemde gosterisli oluyor ikram ettigim herkes hazir aldim sandi bu zamana kadar :))
     
  8. 6 Eylül 2008
    Konu Sahibi : mehay
  9. mehay

    mehay CANIM OGLUM Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    15.992
    Beğenildi:
    26
    Ödül Puanları:
    198
    benimde valla baktikca canim cekiyor olsaydi yerdim bu aksam ama daha ilk gunden bitti..canim yapinca resmini ekle olurmu ne zaman yapmayi dusunuyorsun???
     
  10. 6 Eylül 2008
    Konu Sahibi : mehay
  11. ZuZuu

    ZuZuu kelebeğimm koynumda Üye

    Katılım:
    15 Aralık 2007
    Mesajlar:
    7.335
    Beğenildi:
    79
    Ödül Puanları:
    153
    mehaycım reçel bal olayını sormuştum? :CüvCüv:
     
  12. 6 Eylül 2008
    Konu Sahibi : mehay
  13. mehay

    mehay CANIM OGLUM Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    15.992
    Beğenildi:
    26
    Ödül Puanları:
    198
    canim pardon gozumden kacmis...onlarin ikisini degil evde hangisi varsa sadece onu kullanacaksin canim...en sonunda tart firindan cikip soguyunca parlaklik vermesi ve tadini arttirmasi icin ustune suruceksin....a.s.
     
  14. 6 Eylül 2008
    Konu Sahibi : mehay
  15. calikusumuz

    calikusumuz Aklım egede kaldı...... Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.414
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Bende bu tartı çok sık yaparım çocuklarım severek yiyorlar.
    Ben elmaları ayrıca pişirmiyorum aynı şekilde tarçın ve cevizle harmanlayıp çiğ olarak
    koyuyorum hamurun içine zaten pişiyorlar. Güzel bir tarif ellerinize sağlık.
     
  16. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : mehay
  17. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Yarın vaktım olursa deneyecegım hemen;elmalı tart yaparım ama bu sekılde denemedım;*
    Ellerıne saglık Mehoşum..
    Harika..
     
  18. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : mehay
  19. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    mehaycim ellerine saglik ya arika gozukuyo , seklid cok guzel , daha once tvden falan grdun ama ,yapmamistim ,harka yapmisin ,bende denicem ilk firsatta