Elmalı Turta(RESİMLİ)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve sahra87 tarafından 27 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    27 Şubat 2009
    Konu Sahibi : sahra87
  1. sahra87

    sahra87 Bilemiyorum... Üye

    Katılım:
    7 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.116
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    Mrb kızlar bu da benden bir tarif...ilk defa yaptım ilk defa yapmış olmanın verdiği acemilikle güzel oldu.bu tarifin en güzel yanı süte geek olmaması çünkü evimde her zaman süt olmuyor:)ve hazırlanışı çok kolay olduğundan davetsi misafirler için birebir:)

    yumurtala oda sıcaklığında olmalı.orta büyüklükte bir yuvarlak fırın yağlanmalı ve fırın 180 derecede önceden ısıtılmalı.

    3 yumurta
    1 su bardağı şeker
    1.5 su bardağı un
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 kabartma tozu
    1 vanilya
    2-3 elma
    pudra şekeri
    tarçın

    bir kapta şeker ve yumurta çırpılır.(ne kadar çok çırpılırsa o kadar iyi)üzerine yağ eklenir ve çırpılmaya devam edilir.daha sonra un,kabartma tozu ve vanilya eklenir.(ben bu 3 ünü un eleğinin içine koyup hepsini eleyerek koyuyorum daha havalı daha kabarık olmasını sağlıyor hem de un elendiği için içine yabancı madde geçmesi engellenmiş oluyor)kabınızın büyüklüğüne göre 2 yada 3 elma dilimlenir.hazırlanan karışım fırın kabına dökülür üzerine dilimlediğimiz elmaları diziyoruz ancak dizmeden önce elmaların hamura gelecek yüzlerini una batırıp çıkarıyoruz.böylelikle elmanın hamurun içine çökmesi bir miktarda olsa engelleniyor.daha sonra önceden ısıttığımız fırında 180-190 derecede 50 dk pişiriyoruz.(benim 50 dk da oluyor).piştikten sonra fırından çıkarıp bir miktar soğuduktan sonra üzerine arzuya göre pudra şekeri ve tarçın sepeliyorum.AFİYET OLSUN:))
     
    Son düzenleme: 28 Şubat 2009
  2. 27 Şubat 2009
    Konu Sahibi : sahra87
  3. sahra87

    sahra87 Bilemiyorum... Üye

    Katılım:
    7 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.116
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
  4. 27 Şubat 2009
    Konu Sahibi : sahra87
  5. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ELLERINE SAGLIK CANIM HARIKA GÖRÜNÜYOa.s.
     
  6. 28 Şubat 2009
    Konu Sahibi : sahra87
  7. keçi kxixz

    keçi kxixz güzel Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2007
    Mesajlar:
    740
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Canım ellerine sağlık güzel görünüyor, tadıda mutlaka güzeldir. Ama şeker ve unun ölçüsü hangi bardak (su, çay br.) yazarsan denemek istersek sorunla karşılaşmayız. Birde ricam kabın nasıldı yani ebadı neydi. Önemsiz gibi görünen küçük bir ayrıntı kekin kabarmasını engelliyor. Ahret sorusu gibi sıralıyorum ama denemek istediğim için.
    Yumuşakmı oluyor yani kek gibi mi.
    Teşekkür ederim.
     
  8. 28 Şubat 2009
    Konu Sahibi : sahra87
  9. sahra87

    sahra87 Bilemiyorum... Üye

    Katılım:
    7 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.116
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    canım su bardağı ile unun ve şekerin ölçüsü.kabın büyüklüğü orta boy idi.büyük değil.23-27 cm çapında olarak geçiyor.bu kek gibi yumuşak olmuyor pek yani sertte değil ama puf puf olmuyor turtanın hafif bir sertliği olur y onun gibi oluyor ama üstü yani elmalar yumuşak oluyor.elma yerine dilediğiniz bir marmelatta koyabilirsiniz.kabın resmini bugün bi ara eklerim.
     
  10. 1 Mart 2009
    Konu Sahibi : sahra87
  11. keçi kxixz

    keçi kxixz güzel Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2007
    Mesajlar:
    740
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    teşekkürler canım emeğine sağlık. Şeniz Pişirip yerken seni anarım.:kahve: