Elmalı Turta

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve pamukcuk tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : pamukcuk
  1. pamukcuk

    pamukcuk Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Nisan 2008
    Mesajlar:
    440
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.İki parçaya ayrılıp yarısı buzdolabına konulur.Bu arada elmalar rendelenir.Şeker ve tarçın ilave edilerek karıştırılır.Ayırdığımız hamur merdane yardımıyla açılarak yağlanmış yuvarlak borcama serilir.Üzerine elmalı karışımın suyu süzülerek konulur.Son olarak buzdolabında bekletilen hamur elmalı karışımın üzerine rendelenir.Rendelemekte zorlanırsanız un ekleyerek hamurun katılaşmasını sağlayabilirsiniz.180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
     
  2. 7 Ekim 2008
    Konu Sahibi : pamukcuk
  3. asu26

    asu26 Guest

    gercekten cok güzel oluyor.tavsiye ederim.