Elmalı ve Havuçlu Kek

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve EflatunSu tarafından 28 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    28 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EflatunSu
  1. EflatunSu

    EflatunSu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    532
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Havuç ayrı bir tat veriyor keklere

    Malzemeler en az yarım saat oda sıcaklığında beklemeli.
    Havuç ve elma randelenir.

    3 yumurta
    1 bardak sıvıyağ
    2 bardak un
    1 bardak şeker
    1 bardak havuç rendesi
    1 elma rendesi
    kabartmatozu
    vanilya
    1 tatlı kaşığı tarçın
    ceviz

    Yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır.Yağ eklenir.Biraz karıştırılır ve elma-havuç rendeleri ilave edilir.Karıştırılır.Tarçın,un,kabartmatozu,vanilya eleyerek karışıma eklenir.En son ceviz katılıp kaşıkla karıştırılır.
    Yağlı ve unlu kalıba dökülüp 160 derecede pişirilir.
    Afiyet olsun..
     
  2. 28 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EflatunSu
  3. gxuxlse

    gxuxlse Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    592
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Emeğine sağlık tatlım çok sık yaptığım çocuklarında severek yediği bir tarif vermişsin ben 2 yumurta2 elma ile yapıyordum bunuda deneyecegim eminim güzeldir:)
     
  4. 28 Şubat 2010
    Konu Sahibi : EflatunSu
  5. pamuksaten

    pamuksaten Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2010
    Mesajlar:
    162
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    emeğine sağlık canım zaten havuç ve elmanın girdiği herşey muhteşem oluyor kaydirigubbakcemile5