Empanadas

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve melekberke tarafından 15 Ekim 2008 başlatılmıştır.

    15 Ekim 2008
    Konu Sahibi : melekberke
  1. melekberke

    melekberke Serseri aşığım..... Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    1.347
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Meksika mutfağında acı sos ile servis edilen bir börek aslında. Ben haftasonu kahvaltısı için hazırlamıştım bu böreği, sizde bir akşam yemeğine ya da benim gibi kahvaltı için hazırlayabilirsiniz.Ben acıyı çok sevdiğim için acı sosla beraber yedim çok leziz olyor

    * 200 gr. beyaz peynir
    * 1 Tatlı kaşığı limon suyu
    * 2 Adet taze soğan
    * 500 Gr ekmek hamuru
    * 2 Adet yumurta
    * 150 Gr galeta unu
    * Kızartmak için yağ
    * Tuz, karabiber



    # Taze soğanları ayıklayıp yıkayın ve ince ince doğrayın.
    # Peyniri ezin, limon suyu ve taze soğanla karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
    # Hamurdan 12 top oluşturun ve merdane yardımıyla inceltin.
    # Her dairenin üzerine hazırladığınız içten 2 tatlı kaşığı koyup kenarlarına bastırarak kapatın.
    # Hazırladığınız börekleri yumurta ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
    # Yanında arzunuza göre hazırladığınız domates sosu ile servis yapın.