En iyi ilaç: Taze Besinler

Konusu 'Sağlıklı Beslenme' forumundadır ve NILBERA tarafından 19 Temmuz 2006 başlatılmıştır.

    19 Temmuz 2006
    Konu Sahibi : NILBERA
  1. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    En iyi ilaç: Taze besinler


    Bedenimizin kimyası normal koşullar altında alkali özelliğe sahiptir. Herhangi bir sağlık sorunu olmadığında bedenin kimyasal yapısı en yeterli durumdadır ve sindirim sürecinin tüm artık ürünleri hızla boşaltılabilir. Bununla beraber asidik besinler fazla alındığında, beden ile kan dolaşımı alkalik yerine asidik hale gelir, kanı temizleyen organlar aşırı aktif çalışır. Bu durumda eğer çok yorgun düşülürse, hastalıklara yakalanma riski artar. Bunun yanı sıra, zehirli artıkların dışarı atılmaları da zorlaşır. Bu durum, çeşitli hastalıkların oluşmasına yol açar.

    Bedenin asiditesini azaltmak ve aynı zamanda birçok hastalığı tedavi etmek için alkali besinlerle beslenmek şarttır.

    Besinleri alkali hale getirmek için özellikle tahılları doğru pişirildikten sonra tüketmeliyiz. Örneğin ekmek kızartıldığında, nişastası meyvalarda bulunan ve kolay sindirilebilir bir karbonhidrat olan 'meyva şekeri'ne, yani fruktoza dönüşür. Bu nedenle kızartılmış ekmek taze ekmekten daha alkali ve sindirilebilir özelliklere sahiptir. Aynı şekilde beyaz pirinç pişirilmeden önce 30 dakika kadar suda bırakılırsa, asidik nişastasının birçoğu yıkanma sayesinde temizlenir ve bedene daha az zararlı hale gelir.

    Asidik besinler:

    Sindirim yetersizliği ve hastalıklar sırasında sakınılması gereken ve asit üreten besinlerin listesi aşağıdadır.

    Et, balık, yumurta
    Çay, kahve, alkol
    Turşu, çeşitli soslar ve sirke
    Nişasta ve çeşitli tahıllar
    Baharatlar
    Soğan, sarmısak, mantar
    Barbunya, bezelye ve mercimek dahil birçok bakliyat
    Yerfıstığı ve ceviz gibi bazı kuruyemişler
    Yağlar ve yağlı besinler
    Tatlı besinler
    Alkalik besinler:

    Beslenmemizde miktarı artırılması gereken alkalik besinler şunlardır.

    Hemen hemen tüm sebzeler
    Süt, tereyağı, yayık ayranı
    Bal, pekmez
    Badem, kestane ve fındık gibi birçok kuruyemiş
    Meyvalar ve meyva suları
    Elma
    ıncir
    Domates
    Papaya
    Muz
    Hindistancevizi
    Kayısı
    Limon
    Portakal
    Çilek

    alıntıdır
     
    Son düzenleme: 26 Mayıs 2009
  2. 1 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  3. Gxuxnexsx

    Gxuxnexsx Yeni Üye Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    3.446
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    teşekkür ederrim canım :) sindirim sıkıntısı çektiğimde uzak durmam gereken şeyleri yiyormuşum meğer...
    artık dikkat edicem sağol :)