En pratik Mantı nasıl yapılır?-Resimli

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve su35 tarafından 13 Mart 2009 başlatılmıştır.

    13 Mart 2009
    Konu Sahibi : su35
  1. su35

    su35 bir varmış bir yokmuş Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.947
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    merhaba kızlar
    bu tarif benim hani bugün birşey yapsamda çabucak oluverse dediğim zamanlarda aklıma gelen yemeklerden biridir.yapım aşaması ve pişme süreside dahil en fazla 35 dkk nızı alacak kadar da kısa süreli ve pratik bir yemek..

    şimdi gelelim meşhur mantımızın hazırlık aşamasına;
    bu mantının özelliği bildiğimiz içli mantılar gibi fazla vakit almadan çok kısa sürede hazırlanabilmesidir.tabi burda marifet bende değil tamamen kesme ruletinde:KK66:)
    yani mantımızı yapmak için bir kesme ruleti ve hamuru açmak için birde oklavaya ihtiyacımız var

    hamuru için;
    3 bardak un
    1 tatlı kaşığı tuz
    alabildiğince su
    ve hamuru kesmek için kesme ruleti

    iç malzeme;
    250,300 gr kadar kıyma
    1 adet soğan
    tuz ve baharat

    üzerine;
    bir kase yohurt,tuz
    1 diş sarımsak
    30 gr.tereyağ
    1 tatlı kaşığı salça
    1 çay kaşığı pulbiber

    ..öncelikle un su ve tuzdan şu meşhur kulak memesi yumuşalıklığı kıvamında bir hamur hazırlıyoruz.(bir taraftan ısıtıcınızda da hemen mantımızın suyunu kaynatmaya başlayın:KK66:
    diğer tarafta kıymamızın içine soğanı rendeleyiğ tuz ve baharıtını katıp hemencecik yoguruyoruz.
    hamuru iki parçaya ayırıp elma büyüklüğünde bezeler yapıyoruz(benim ölçümden 2 tane beze çıkıyor).merdane yardımıyla fazla ince olmayan büyükce bir yufka açıyoruz
    yarısından başlayarak resimlerde de görüldüğü gibi kıyma harcımızı simetrik bir biçimde sıra sıra hamurun üstüne diziyoruz.(eğer hamuru çok unlu açtıysanız kapatmadan önce yapışması için yufkanın üzerine su serpiştirin)
    daha sonra hamurun boşta kalan diğer yarısını adeta poğaça gibi kapatıp kenarlarını elimzle sıkıştırarak yapıştırıyoruz, sonrada rulet yardımıyla önce uzun şeritler daha sonrada kareler kesip her iki bezeyide bu şekilde tamamlayıp kaynayan suya atıyoruz..mantımız kısa bir süre sonra pişince hemen servis tabağına alabilirsiniz üzerine hazırladığımız sarmısaklı yohurdu da döktükten sonra tereyağ salça ve pulbiberli kavrulmuş sosumuzuda iyice üzerine gezidirinki şöyle mis gibi koksun..mantımız bittiii.hepinize afiyet olsun..
    ben artık çok alıştım en fazla 35 dkk da bu mantıyı hazırlayabiliyorum.(pişen mantılar büyükce bir salata tabağını dolduracak kadar oluyor)sizler isterseniz tek bezeylede süreyi dahada kısaltabilirsiniz.tabi miktarıda azalacaktır. fırınlayarakta deneyebilirsiniz.fında biraz kurutmak da hoş bir aroma veriyor haşlama süresi biraz daha uzayabilir ama oda ayrı bir tat oluyor kızlar tavsiye ederim..
     
  2. 13 Mart 2009
    Konu Sahibi : su35
  3. su35

    su35 bir varmış bir yokmuş Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.947
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
  4. 13 Mart 2009
    Konu Sahibi : su35
  5. su35

    su35 bir varmış bir yokmuş Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.947
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
  6. 13 Mart 2009
    Konu Sahibi : su35
  7. su35

    su35 bir varmış bir yokmuş Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.947
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
  8. 13 Mart 2009
    Konu Sahibi : su35
  9. su35

    su35 bir varmış bir yokmuş Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.947
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
  10. 13 Mart 2009
    Konu Sahibi : su35
  11. su35

    su35 bir varmış bir yokmuş Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.947
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
  12. 13 Mart 2009
    Konu Sahibi : su35
  13. su35

    su35 bir varmış bir yokmuş Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.947
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
  14. 13 Mart 2009
    Konu Sahibi : su35
  15. su35

    su35 bir varmış bir yokmuş Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.947
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
  16. 13 Mart 2009
    Konu Sahibi : su35
  17. nazarboncugum

    nazarboncugum naz kızım hoşgeldin...... Pro Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2009
    Mesajlar:
    10.733
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    fatma hale ne güzel anlatmışsın emeğine sağlık tşk bunu denerim :)
     
  18. 13 Mart 2009
    Konu Sahibi : su35
  19. GamzeLim

    GamzeLim U/mutlu yarınlar.. Pro Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2008
    Mesajlar:
    5.390
    Beğenileri:
    101
    Ödül Puanları:
    63
    önceden annemde bu şekilde yapardı sonra sonra unutuldu..
    eskiyi anımsadım.. eline sağlık a.s
     
Benzer Konular: pratik Mantı
Forum Başlık Tarih
Hamur İşleri Pratik Yağ Mantısı (Resimli) 5 Şubat 2014
Hamur İşleri Oktay Ustanın Pratik Mantısı 19 Ağustos 2010
Hamur İşleri Pratik Bayat Ekmek Mantısı(Resimli) 2 Mart 2009
Hamur İşleri Milföy - Pratik Tarifler 20 Şubat 2013
Hamur İşleri Pratik Sebzeli Pizza 22 Ekim 2011