Endülüs Usulü Kuşkonmaz/ İspanyol Mutf.

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve miralife tarafından 5 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : miralife
  1. miralife

    miralife Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    3.682
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    108
    soğuk servis edilir...afiyet olsun...



    Tuz, Karabiber
    1 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi
    1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
    1 Kırmızı Dolmalık Biber
    2 Diş Sarmısak
    1/2 Demet Maydanoz
    1 Dilim Bayat Ekmek
    1/2 kg Taze veya Konserve Kuşkonmaz

    Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin. Mor körpe uçlar suyun dışında kalacak şekilde su dolu bir tencereye yerleştirin. Çok az tuz ekleyip 20-25 dakika haşlayın. Soğuk suyun içinde bekletin.
    Tencerede zeytinyağını ısıtın. İnce kıyılmış sarımsakları zeytinyağında kızartın. Ufalanmış ekmek içi ve kıyılmış maydanozu ekleyip kavurun. Ekmek içinin rengi sararınca sirkeyi ekleyip bir taşım kaynatın.
    Hazırladığınız karışımı ince delikli bir süzgeçten geçirin ve tekrar tavaya alın. Haşlanmış kuşkonmazları ilave edin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış kırmızı dolmalık biberi ekleyin. 5 dakika pişirip ateşten alın. Soğuyunca servis yapın.