Enfes bir karides mezesi

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve AkdenizHandan tarafından 7 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    7 Şubat 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  1. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    kızlar çok güzel çıtır çıtır



    1 Kg. Karides
    1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
    1 Yemek Kaşığı Tereyağ
    2 Diş Sarımsak
    2 Çay Kaşığı Pul Biber
    Tuz

    Karidesleri bol suda haşlayın. Renkleri beyazlayıp, boyutları küçüldüğünde pişmiş demektir. Tadına bakarak kontrol edin ve süzün.Bir tavaya ayçiçek yağını koyup kızdırın ve karidesleri ekleyin.Rengi kızarıncaya kadar kavurun. İndirmeye yakın (1-2 dk. kala) ezilmiş sarımsakları ve pul biberi ekleyin.
    Altını kapatınca tereyağını ekleyin ve karıştırın. sıcak servis yapın
     
  2. 12 Şubat 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  3. btrebru

    btrebru Mesleğine aşık anne:)) Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2009
    Mesajlar:
    98
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bende çok severim bu lezzetiama güveçinede hayır demem.ellerine sağlık
     
  4. 3 Eylül 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  5. SariSekerim

    SariSekerim Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2009
    Mesajlar:
    155
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ORJİNAL ACI BİBER SALÇASIDA EKLE AZICIK OFFFFFFFFF :1closedeyes::eek: