Enginar Çanağında Fasulye Salatası

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve dids tarafından 22 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    22 Şubat 2009
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    Diyet salata

    SOSUN TARİFİ
    Derin bir sos kabında malzemelerimizi sırayla koyup bir güzel karıştıralım.

    7 adet enginar
    2,5 su bardağı kuru fasulye
    1 dal defne yaprağı
    1 çay bardağı zeytinyağı

    SOSUN MALZEMESİ
    1 tatlı kaşığı hardal
    1 yemek kaşığı sirke
    1 yemek kaşığı limon suyu
    1 yemek kaşığı toz şeker
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    1 su bardağı fasulyenin haşlama suyu

    Öncelikle yedi adet enginarı zeytinyağı, limon ve tuzlu suda 20 dakika pişirelim.
    Daha sonra kuru fasulyeyi çok az sıvıyağı ilavesiyle içine 2 adet defne yaprağı atarak haşlayalım ve süzelim. Defne yaprağını atalım.
    Şimdi enginar çanaklarımızın üzerine 2-3 yemek kaşığı süzdürülmüş kuru fasulyeyi koyalım.
    En üste sosumuzu döküp, taze nane yapraklarını ince kıyılmış haliyle süsleyelim. Servise sunalım.