Enginar güveç

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve pepeee tarafından 29 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    29 Nisan 2010
    Konu Sahibi : pepeee
  1. pepeee

    pepeee Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2010
    Mesajlar:
    209
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Ara sıcak olarak da yenebilecek bir yemek

    Makarna önceden haşlanır.
    Sebzeler doğranır.

    soğan
    sarımsak
    sivri biber
    kırmızı biber(taze)
    zeytinyağı
    havuç
    enginar
    domates
    iç bakla
    şeker
    tuz
    karabiber
    pul biber
    limon
    makarna
    dereotu

    1 büyük soğan, 3-4 diş sarımsak, 1 sivri biber, 1 kırmızı biber küçük doğranıp 4-5 kaşık zeytinyağında soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. 1 orta boy havuç da küp küp doğranıp tencereye eklenir. Onunla da biraz kavrulur.
    Dörde bölünmüş 3-4 enginar, küp küp doğranmış 1 orta boy domates, 1 su bardağı haşlanmış ayıklanmış iç bakla (yoksa taze bakla da olabilir - önceden haşlamaya gerek yok), 1 tatlı kaşığı şeker, yarım limon suyu, tuz, karabiber, pul biber, 1-1,5 bardak su tencereye konur. Sebzeler yumuşayıncaya ve suyunu tamamen çekinceye kadar (yaklaşık yarım saat) pişirilir.
    Servisten önce 1 su bardağı haşlanmış makarna ve yarım demet kıyılmış dereotu eklenir. Ilık veya sıcak yenebilir.
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 29 Nisan 2010