Enginar Icli Dolma

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve drydeniss tarafından 11 Kasım 2009 başlatılmıştır.

    11 Kasım 2009
    Konu Sahibi : drydeniss
  1. drydeniss

    drydeniss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.211
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    arkadaşlar zor birşeyi yok malzemeleri hazırlayıp karıştırıyorsunuz o kadar...
    çok bi zahmete gerek yok yani... :)
    resim ekleyemedim.. ama tadı süper oluyor... işyerine getirdim pişirdiğimin hepsini 6 kişi tadına baktık herkes çok beğendi..

    bu arada adını ben böyle koydum, bi adı varsada bilmiyorum. çünkü enginar ın içini böyle hazırlıyorum, malum enginar mevsimi değil, bende dolmalık biberle yaptım..
    hem lezzetli hem sağlıklı...
    yapan olursa resmini bekleriz...

    yeşilliklerin hepsini yıkayıp ince ince kıyıyoruz
    limonumuzun hepsini sıkıyoruz
    pirincimizi yıkıyoruz

    6-8 adet dolmalık biber
    1 demet maydanoz
    1 demet dere otu
    1 demet taze soğan ( yeşil soğan)
    biraz taze nane
    4-5 adet limon
    her dolmalık biber için 2 kaşık pirinç
    1 su bardağına yakın zeytin yağı
    tuz

    yıkadığınız pirinçleri derin bi kaba koyuyorsunuz
    üzerine yağı, limon suyunun yarısını koyuyorsunuz, ince ince kıydığınız dereotu, maydanoz, soğan, nane ve tuzu ekleyip karıştırıyorsunuz.
    içlerini çıkardığnız dolmalık biberlerin içine koyuyorsunuz, biberlerinizi yarım doldurmayın kızlar, prinçler şişiyor, yeşillikler ölüyor ... ikisi birbirini tamamlıyor yok taşcakmı az mı kalacak derdiniz olmuyor...
    tenceremize yerleştirip biberlerin yarısına gelecek kadar su koyuyoruz , limon suyunun geri kalanınıda ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
    ben pişirmek için suyuna biraz zeytin yağı ilave ettim, ve o karışımdan dolmalık biberlerin içine birer kaşık koydum.... tam pişsin diye...
    Afiyet olsun...
     
    Son düzenleme: 11 Kasım 2009