Enginar Kalpli Karides

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve dids tarafından 22 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    22 Şubat 2009
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    Diyet salata

    SOSUN TARİFİ
    Ayrı bir kapta ketçap, mayonez, zeytinyağ ve tuzu çırpın.

    3 adet enginar kalbi
    20 adet donmuş karides
    10 adet çeri domates
    1 demet kıvırcık salata
    1 adet kırmızı turp
    2 tatlı kaşığı tereyağı
    1 demet maydanoz
    Tuz

    SOSUN MALZEMESİ
    2 yemek kaşığı mayonez
    1 tatlı kaşığı ketçap
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı nar ekşisi
    Tuz

    Karideslerin üstüne 2 tatlı kaşığı tereyağı, karabiber ve tuz atıp, 3-4 dakika teflon tavada kızartın. Sonra da bir kenarda bekletin.
    Kırmızı turpun kabuklarını soyun, rendeleyip, suyunu sıkın. Maydanozu yıkayıp, kıydıktan sonra turpla karıştırın ve servis tabağına alın.
    Üstüne doğranmış salata yapraklarını ekleyin.
    Enginar kalpleri ve domateslerle süsleyin.
    Üzerine karidesleri serpiştirin.
    Hazırladığınız sosu da salatanın üzerine dökerek servis yapın.