Enginar Sarmas

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve Sinay tarafından 15 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    15 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sinay
  1. Sinay

    Sinay Evimizde İnci bereketi:) Üye

    Katılım:
    14 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.224
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    çook enfes bir dolma tavsiye ederim

    Enginarları ayıklayıp limonlu suda ovun ve su içinde bırakın.
    Küçük doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun.
    Pirinci ilave edin ve kısık ateşte 5 dakika kavurun.
    1 su bardağı su ilave edin.
    Üzerine kuş üzümü, kavrulmuş dolmalık fıstık, şeker ve tuz koyun.
    Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
    Dolma baharatı, kuru nane, rezene ve ince kıyılmış dereotu katın.
    Karıştırıp, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

    4 Adet enginar
    250 gr asma yaprağı
    1 Adet limon
    2 Adet soğan
    1 Kahve fincanı zeytinyağı
    1 Adet kesme şeker
    1 Su bardağı pirinç
    1 Su bardağı su
    1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 Çorba kaşığı kuş üzümü
    1 Çay kaşığı dolma baharatı
    5 Adet karanfil
    Yarım demet dereotu
    1 Adet havuç
    2 Adet piyazlık doğranmış soğan
    Tuz, kuru nane ve rezene
    Üzerine :
    Limon suyu, zeytinyağı ve su

    Asma yaprağını sıcak suya batırın ve sudan çıkarıp suyunu sıkın.
    Geniş bir tabağa 4 adet asma yaprağını yayın.
    Üzerine enginarları oturtun.
    Enginarların ortasına 2 çorba kaşığı dolma harcından koyun.
    Yaprakla bahça gibi etrafını sarın ve iplikle bağlayın.
    Diğer enginarları da bu şekilde hazırlayın.
    Tencerenin dibine 2 adet piyazlık doğranmış soğan, halka biçiminde doğranmış havuç ve karanfil yerleştirin.
    Üzerini geçecek kadar su , zeytinyağı ve limon suyu ilave edin.
    Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
    Piştikten sonra sarmaların üzerini birer dilim limon ve halka şeklinde doğranmış haşlanmış havuç ile süsleyip servis yapın.
    NOT : Tencerenin dibine yerleştirdiğiniz halka şeklinde kesilmiş havuçları kullanabilirsiniz.