Erik Reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve flapy tarafından 30 Ekim 2008 başlatılmıştır.

    30 Ekim 2008
    Konu Sahibi : flapy
  1. flapy

    flapy Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    251
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Reçel yapılacak erikler iyice yıkanır. Sapları koparılır ve bıçakla muntazam kesilerek çekirdekleri çıkarılır.
    Şeker, su tahta bir kaşıkla karışıtırarak kaynatılır. Kıvamı koyulaşınca erikler ilave edilir.
    Meyveler çok ezilmeden limon suyu veya limon tuzu ilave edilir bir taşım kaynatılır.

    Ocaktan alınır ılınınca kavanozlara doldurulur.