Erikli et

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve mutsuz82 tarafından 23 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    23 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : mutsuz82
  1. mutsuz82

    mutsuz82 Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    11 Mart 2009
    Mesajlar:
    692
    Beğenildi:
    142
    Ödül Puanları:
    48
    Arkadaşlar bu yemek çok güzel oluyor. Ekşiyi sevenlerin yapmasını öneririm

    Domatesin kabuklarını soyun, Soğanı ince yemeklik doğrayın.

    2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN VEYA SIVI YAĞ
    1 ORTA BOY SOĞAN
    1 ORTA BOY DOMATES
    250 GR. KUŞBAŞI ET
    250 GR. EKŞİ YEŞİL ERİK
    1 SB İNCE BULGUR
    1 ÇAY KAŞIĞI NANE TUZ AZ SU

    Margarini tencereye alın eriyince kuşbaşı etleri atın içine hafif kavurun. Etlerin üzerine soğanı ekleyin 1-2 kere karıştırın domatesi ekleyip suyunu ekleyin etler yumuşayana kadar pişirin. Etler yumuşadığında bulguru ekleyin hafif kaynadığında erikleri koyup erikler pişene kadar orta ateşte pişirin. Servis yapmadan önce üzerine nane serpin. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.
     
  2. 17 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : mutsuz82
  3. ada76

    ada76 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Mart 2010
    Mesajlar:
    5
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ekşi erikli kuzu yahnisi tariifi arıyorum. Ancak bulamadım. Mardin yemeklerindenmiş. Bilen varsa tarifini yazabilir mi?