Erişteli Çin Böreği

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve KilicBaligi tarafından 3 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    3 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : KilicBaligi
  1. KilicBaligi

    KilicBaligi Albay Pro Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2007
    Mesajlar:
    14.051
    Beğenildi:
    6.715
    Ödül Puanları:
    238
    Diğer bir çin böreği tarifi



    Malzemeler
    Havuç
    Soğan
    Yeşil ve Kırmızı Biber
    Çin Eriştesi (Noodle)
    Soya filizi
    Yufka
    Galeta Unu
    Yumurta Sarısı

    Sebzelerimizi uzun bir şekilde doğruyoruz. Bir tencerenin içerisinde eriştemizi 10 dakika sıcak suda bekletiyoruz. Yufkayı ortadan ikiye kestikten sonra yeteri kadar havuç, kırmızı biber, yeşil biber, soğan, soya filizini ve çin eriştesini ortasına koyup kalın sosis şeklinde sarıyoruz. Yumurta sarısını çırptıktan sonra böreklerin üzerine sürüp galeta ununa buluyoruz ve yemek servisine yakın kızartıp servis yapıyoruz.