Erişteli Yeşil Mercimek

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve bernareco tarafından 5 Mart 2009 başlatılmıştır.

    5 Mart 2009
    Konu Sahibi : bernareco
  1. bernareco

    bernareco Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2009
    Mesajlar:
    199
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    hem çok lezzetli hem besleyici hem de kolay

    yeşil mercimeği geceden suya koyun

    1 adet soğan
    1 su bardağı yeşil mercimek
    1 yemek kaşığı margarin(ben tereyağ tercih ediyorum)
    1 yemek kaşığı salça
    8 bardak et suyu ya da normal su
    1 su bardağı erişte
    1 tatlı kaşığı nane
    kırmızı pul biber

    soğanı yemeklik doğrayıp, margarinde kavurun...salçayı ekleyerek 1 dakika daha kavurun. suyu ilave edin, su kaynamaya başladığında mercimeği ekleyin. mercimekler yumuşamaya başladığında erişteyi ekleyip, 10 dakika daha kaynatın. naneyi ve tuzunu ekleyip ocakdan alın. 1 yemek kaşığı margarini pul biberle kızdırıp çorbanın üzerine dökün.
    çorbanız servise hazır arkadaşlar
    afiyet şeker olsun
     
  2. 19 Mart 2009
    Konu Sahibi : bernareco
  3. monpetit

    monpetit Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.695
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    bende dün denedim ama salçasız ve kabak ekleyerek yaptım
    sizinde elinize sağlık
     
  4. 21 Mart 2009
    Konu Sahibi : bernareco
  5. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    canim ben yaptim yeni konu acacaktim ama sen acmisin
    ozaman bede resim ekleyim tam olsun



    [​IMG]
     
  6. 1 Nisan 2009
    Konu Sahibi : bernareco
  7. secemce

    secemce Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    676
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ben üzerine sarmısaklı yogurt döküyorum nefis oluyor ama sogan hiç koymamıştım
     
  8. 1 Nisan 2009
    Konu Sahibi : bernareco
  9. secemce

    secemce Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    676
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ben üzerine sarmısaklı yogurt döküyorum nefis oluyor ama sogan hiç koymamıştım
     
  10. 2 Nisan 2009
    Konu Sahibi : bernareco
  11. asibuz

    asibuz Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene!!! Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    387
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Mercimeği önceden haşlamıyormuyuz? hani bir karasuyunu alıp sonra yeniden yapılır ya?
     
  12. 2 Nisan 2009
    Konu Sahibi : bernareco
  13. acemiperi

    acemiperi Şükür Rabbime Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    8.651
    Beğenildi:
    520
    Ödül Puanları:
    153
    akşamdan bekletince haşlamaya gerek kalmıyor sanırım
     
  14. 1 Eylül 2009
    Konu Sahibi : bernareco
  15. YENA

    YENA Zayıf günler göreceğiz..) Pro Üye

    Katılım:
    19 Mart 2009
    Mesajlar:
    20.917
    Beğenildi:
    31.633
    Ödül Puanları:
    463
    Ben bir iki taşım kaynatıyorum,süzüyorum..
    Rengi daha güzel oluyor..
     
  16. 2 Eylül 2009
    Konu Sahibi : bernareco
  17. ceyo16

    ceyo16 Annesinin gülü Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2009
    Mesajlar:
    6.860
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Ben öyle haşlayıp süzerek yapıyorum,ama haşlarken biraz sıvıyağ konulursa kararmıyor.
     
  18. 4 Eylül 2009
    Konu Sahibi : bernareco
  19. bozo85

    bozo85 Banane, sanane:) Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    20.417
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    198
    bende bu akşam iftara hangi çorbayı yapsam diye düşünürken gördüm epeydirde yapmıyordum bunu yapıcam ii oldu gördüğüm...elllerinze sağlık