erkes yemekleri-erkes peyniri

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve kuusuum tarafından 28 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    28 Aralık 2008
    Konu Sahibi : kuusuum
  1. kuusuum

    kuusuum Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.174
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    Bu yazı Jabagi Baj'ın Çerkesya'da Sosyal Yaşayış-Adetler adlı kitabından faydalanılarak hazırlanmıştır.





    2 kilo süt ateşe konur.2-3 gün önceden kalma ekşi yoğurt suyu süt kaynama derecesine varınca yavaş yavaş kepçe ile dökülür.Süt içinde bbeyaz topaklar,üstünde yeşil su oluncaya kadar hafif ateşte kalır.Tel süzgeç ile süzlür.Şekil vermek için 1-2 defa çevrilir ve ılık iken iki tarafı tuzlanır.bir tabağa konur.taze yenilebildiği gib daha sonrada yenilir..
     
  2. 15 Mart 2009
    Konu Sahibi : kuusuum
  3. biitoosum

    biitoosum Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    9.750
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    kusum güzel peynire benziyor deniyecegim sagol öptüm seni canimŞeniz