erkez Yemei ipsi

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve kuusuum tarafından 27 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    27 Aralık 2008
    Konu Sahibi : kuusuum
  1. kuusuum

    kuusuum Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.174
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    çerkes yemekleri-şipsi

    tavuğu yıkayıp bütünse parçalara ayıralım ,daha sonra bir tencereye alalım üzerlerini 2-3 parmak geçene kadar su dolduralım ve 1 tatlı kaşığı tuz dökerek haşlayalım.

    1 bütün tavuk,yada göğsü,
    1lt süt,
    3 su bardağı tavuk suyu

    6 diş sarımsak,
    biraz hovben
    5 yemek kaşığı sıvı yağ,tuz,sosu içinde biraz tereyağ

    daha sonra unu yağda biraz kavuralım (topak olmuycak şekilde)bu arada içine ayrı biyerde döğdüğümüz sarımsaklarıda ekleyelim..biraz daha kavurduktan sonra haşladığımız tavuğun suyundan karıştırarak pişirmeye devam edelim.en son olarak tftiğimiz tavuğun etlerini ekleyip bi kaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım.en son olarak tavada kızdırdığımız yağın içine (poy)hovben otunuda atıp çorbamızın üzerine gezdirelim..afiyet olsun..
     
    Son düzenleme: 29 Aralık 2008
  2. 27 Aralık 2008
    Konu Sahibi : kuusuum
  3. maat

    maat umutluyum ......... Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.143
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    106
    işte çocukluğumdan bir başka lezzet daha a.s. kaçamak ile beraber yenebilir .. afiyet olsun
     
  4. 27 Aralık 2008
    Konu Sahibi : kuusuum
  5. maat

    maat umutluyum ......... Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.143
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    106
    kuusuumcum bi de bu yemeğin başına da çerkez yemeği olduğunu belirten bişi eklesene...
     
  6. 27 Aralık 2008
    Konu Sahibi : kuusuum
  7. minelne

    minelne afffettt Allahımm Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    592
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    yaa bak şimdi canım istedi yengem bu yemeği çok güzel yaparcokacimcoookolsada yesek akşam akşam canım istedicokacimcoook
     
  8. 27 Aralık 2008
    Konu Sahibi : kuusuum
  9. smhsmh

    smhsmh Kaan'ım Allaha Emanetsin Pro Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2008
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    ben hovben ne onu bilmiyorum :uhm:
     
  10. 27 Aralık 2008
    Konu Sahibi : kuusuum
  11. my_sakura

    my_sakura Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    579
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    kuusuum biz buna süt de ekleriz süt olmadan tadı nasıl oluyo hiç bilmiyorum yani ama çok güzel bi yemek bence ellerine sağlık
     
  12. 28 Aralık 2008
    Konu Sahibi : kuusuum
  13. kuusuum

    kuusuum Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.174
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    canım evet sütle daha güzel oluyo ama sütsüzde çok güzel,hani ben en kolayından yazayım dedim istenirse soğan felan katanlarda oluyo,
     
  14. 28 Aralık 2008
    Konu Sahibi : kuusuum
  15. kuusuum

    kuusuum Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.174
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    canım ya yemekleri ekledikten sonra fark ettim nerden düzelticeğimide bulaamdım...mesala o haluj da diyolar psihe havle nin adınıda yazmamışım ...sen biliyosan yardımcı olursan sevinirim....
     
  16. 28 Aralık 2008
    Konu Sahibi : kuusuum
  17. kuusuum

    kuusuum Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.174
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    cnm hovben biz çerkeslerin yemeklerinde sıklıkla kullandıkları bir baharatdır..normalde aktarlarda (poy)olarak da bulabilirsin..hoş bir kokusu vardır...umarım yardımcı olmuştur teşekkür ederim..
     
  18. 28 Aralık 2008
    Konu Sahibi : kuusuum
  19. kuusuum

    kuusuum Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.174
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    afiyet olsun cnm a.s.