Erzincan Çorbası-kesme çorbası

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve EFSUNN tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EFSUNN
  1. EFSUNN

    EFSUNN alamut Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    526
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    108
    erzincan yöresinde yoğurt çorbası,kesme çorbası olarak da bilinen bir lezzet

    malzemeler hazırlanır ayıklanır yıkanır maydanoz ,dereotu ince ince kıyılır.

    *150 gr.erişte
    * 500 gr. yoğurt
    * 1 yumurta
    *6 bardak et suyu
    *1 büyük kuru soğan
    *1 büyük domates
    *2 sivri biber
    *2 diş sarımsak
    * 150 gr. kıyma
    * 4yemek kaşığı tereyağ
    *1 yemek kaşığı (tercihen)biber salçası
    *1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    *1 tatlı kaşığı nane
    *yarım bağ maydanoz
    *yarımbağ kıyılmış dereotu

    *Kuru soğan, domates, sivri biber ince kıyılır. Bir tencerede tereyağın yarısı eritilir. Önce soğan biraz pembeleştirilir.
    *Sonra domates, biber, salça ilave edilir. Biraz kavrulur. Et suyu ilave edilir. Kaynatılır.
    *Yoğurt, yumurtayla çırpılır ilave edilir. Karıştırarak kaynatılır. Erişteler ilave edilir.
    *Kıyma karabiber, tuz ve kırmızı biberle yoğrulur. nohut büyüklüğünde köfteler yapılır. Kaynamakta olan çorbaya ilave edilir.
    * Küçük bir tavada kalan tereyağ eritilir. Kıyılmış nane, dereotu, maydanoz, kırmızı biber ve taze soğan ilave edilip karıştırılır.
    * Servisten önce çorbanın üzerine ilave edilir
     
    Son düzenleme: 27 Mayıs 2008