Erzincan çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve Elif tarafından 6 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    6 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.632
    Beğenildi:
    5.166
    Ödül Puanları:
    438
    Kıymaya karabiber ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip, yoğurun. Nohut gibi köfteler hazırlayın. Sıvı yağda, doğradığınız soğanları hafifçe kavurun. Salçayı ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Et su tabletlerini atın. Kaynayınca köfteleri unlayıp içine atın. 5-6 dakika pişirin. Erişteyi ekleyin. Sarımsakları dövüp, yoğurda ilave edip iyice çırpın. Çorbaya yavaş yavaş ekleyin. Karıştırarak 2-3 taşım kaynatıp, ateşten alın. Üzerine yağda kızdırılmış nane döküp, servis yapın.
     
  2. 11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. realist

    realist Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    3.088
    Beğenildi:
    75
    Ödül Puanları:
    148
    Ben bunu çok sık yaparım.kuzinimden öğrenmiştim.Ama salça koymam hiç.Soğanlarla naneyi kavururum ilk önce ,sonrası aynı...Severek tüketiyoruz.