Erzincan Ketesi

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Kxoxmxuxr Prenses tarafından 18 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    18 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Kxoxmxuxr Prenses
  1. Kxoxmxuxr Prenses

    Kxoxmxuxr Prenses Popüler Üye Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2007
    Mesajlar:
    4.350
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Hamur İşi

    Hamuru İçin:
    1 Kase Margarin yada Tereyağı
    2 Su Bardağı Süt
    1 Çorba Kaşığı Kuru Maya
    4 Su Bardağı Un
    1/2 Çay Bardağı Ilık Su
    1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
    1 Tatlı Kaşığı Tuz
    1 Adet Yumurtanın Sarısı

    İçi İçin:
    1 Paket Margarin Yada Tereyağı
    6 Su Bardağı Un
    2 Çorba Kaşığı Toz Şeker



    Öncelikle yarım çay bardağı ılık suda kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı toz şeker eritilir.
    Margarin, süt, un, tuz ve eritilmiş kuru mayayla çok sert olmayan bir hamur hazırlanır.
    Hazırladığımız hamurun üzeri örtülüp dinlendirilir.
    Hamur 12 parçaya bölünür.
    Bölünen parçalar yuvarlanarak oklava ile açılır.
    Hamurun iki ucu katlanır.
    1 Paket margarinle 6 su bardağı un kavurulur.
    2 Çorba kaşığı toz şeker katılıp, karıştırılır.
    Hazırlanan harç katlanan hamurların ortasına yayılır, katlanır.
    Elle bastırılarak hamur açılır.
    Rulo yapıp kendi etrafına dolanır.
    Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülerek 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
    Afiyet Olsun