Erzincan Ketesi

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 24 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Yönetici Editor

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    17.443
    Beğenildi:
    635
    Beğendikleri:
    496
    Ödül Puanları:
    113
    [​IMG]



    un
    süt
    su
    maya
    sıvıyağ
    yoğurt
    yumurta
    çörek otu
    tereyağı ve tuz .

    öncelikle süt biraz ısıtılır ve su karıştırılarak içine 1 paketin yarısı kadar yaşmaya ilave edilir maya iyice eriyince sıvıyağ yoğurt tereyağı ve maya karışıtırılır içine yeterince malzemeye göre (kişi sayısına göre) un ilave edilir ve iyice yoğurulur ve hamur mayalanana kadar yaklaşık 1 saat bekletilir ve yemek tabağından biraz küçük olacak şekilde keteler yapılır üstüne yumurta sarısı (iyi kızarması için) ve çörek otu (isteğe göre susamda olabilir) atılır ve fırına verilir yaklaşık 20 dakikada pişer afiyet olsunn
     
  2. 12 Kasım 2012
    Konu Sahibi : Elif
  3. HasoGulo

    HasoGulo 13.10.2013 Evleniyoruzzzz Üye

    Katılım:
    24 Ekim 2012
    Mesajlar:
    436
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    canim cekti yawwww kete olsada yesek :D babaannem cok güzel yapar
     
  4. 28 Mart 2013
    Konu Sahibi : Elif
  5. Meri

    Meri Dert Etme,Dua Et.. Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.239
    Beğenildi:
    3
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    Çok güzeldir memleketimin ketesi,teşekkürler paylaşımın için...:KK31:
     
  6. 3 Kasım 2013
    Konu Sahibi : Elif
  7. kitap_kurdu

    kitap_kurdu Yeni Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2013
    Mesajlar:
    31
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    biz içine şeker ve cevizde koyuyoruz baklava gibi oluyo yada yağ ile unu karıştırıp iç dediğimiz malzemeyi koyuyoruz yanında da semaver cayı olsada yesek :KK39: :KK9:
     
  8. 18 Kasım 2013
    Konu Sahibi : Elif
  9. zeyynos

    zeyynos Yeni Üye Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2013
    Mesajlar:
    12
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ketenin hamurunu açınça arasına tereyağında kavrulmuş un koymanı öneririm güzel oluyor
     
  10. 1 Mart 2014
    Konu Sahibi : Elif
  11. letizia

    letizia Mina'm Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    3.801
    Beğenildi:
    336
    Beğendikleri:
    7
    Ödül Puanları:
    83
    Teşekkürler canım tarif için.