Erzincan Lokumu

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve yaren_76 tarafından 23 Şubat 2008 başlatılmıştır.

    23 Şubat 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  1. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.069
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]

    250 gr oda sıcaklığında margarin ( veya tereyağı)
    *1 su bardağı toz şeker
    *1 yumurta
    *1 paket kabartma tozu
    *Aldığı kadar un ( takriben 3 su bardağı ancak yinede kıvama göre artabilir.)
    *Üstüne dökmek için pudra şekeri.
    Hazırlanışı;
    1. Pudra şekeri hariç tüm malzemeyi güzelce yoğurun.
    2. Hamurun kıvamı kurabiyeden yumuşak, kekten daha yoğun olacak.
    3. Hazırlanan hamuru dikdörtgen bir borcama yada tepsiye elinizle yayıp, üstünü düzeltin.
    4.Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında üstü hafif kızarıncaya kadar pişrin. Çok kızartırsanız lokum sert olur.
    5. Kızaran Erzincan Lokumunu fırından çıkarıp soğutun. İyice soğuduktan sonra küçük kareler halinde dilimleyerek, üstüne bolca pudra şekeri dökün. Afiyet olsun.
    ezginin mutfağı.blogspot
     
  2. 24 Aralık 2010
    Konu Sahibi : yaren_76
  3. aalev

    aalev Aktif Üye Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2010
    Mesajlar:
    100
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    Güzele benziyor ellerinize sağlık :)