Eskişehir düğün çorbası

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve aleyna520 tarafından 8 Şubat 2008 başlatılmıştır.

    8 Şubat 2008
    Konu Sahibi : aleyna520
  1. aleyna520

    aleyna520 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    74
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Göceli Tarhana

    Kullanılacak malzeme (8 Kişilik)
    500 gr. göçe (veya yarma)
    500 gr. süzme yoğurt
    1 su bardağı nohut
    1 su bardağı yeşil mercimek
    8 bardak su veya et suyu
    100 gr tereyağ veya margarin
    1 avuç yarpız (Kurutulmuş yabani nane) ve tuz
    1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı un

    Hazırlanışı: Daha önce ıslanıp haşlanan göçe (veya yarma) suyu süzülüp 500 gr. süzme yoğurtla iyice karıştırılıp dinlenmeye bırakılır. Yine daha önce ıslanmış olan 1 er su bardağı nohut ve yeşil mercimek yumuşayıncaya kadar ve suları çekinceye kadar haşlanır ve diğer karışıma katılır. 8 su bardağı su veya et suyu (soğuk) ilave edilip karıştırılarak çırpılmış 1 yumurta ve 2 çay kaşağı un da ilave edilir. Kanştıra, kanştıra orta ateşte iyice pişirilir. (Tuz atılarak)
    Eritilmiş 100 gr tereyağ veya margarinde yarpız (kurutulmuş yabani nane) yakılarak çorbanın üzerine dökülüp sıcak, sıcak servis yapılır, arzuya göre acı biber veya karabiberde kullanılabilir.
     
  2. 2 Temmuz 2013
    Konu Sahibi : aleyna520
  3. sabahvesen

    sabahvesen B.k:75.5 G.k:68 :) Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2013
    Mesajlar:
    11.374
    Beğenildi:
    7.239
    Ödül Puanları:
    193
    bizde bnu babaanenm yapar :) pişirmeden buzdolabı poşetlerne koyup buzluğa atar kışın pişirir diğer bir adıda köy tarhanasıdr :)