Eskişehirin meşhur çiğböreği kızlaarr

Konusu 'Börekler' forumundadır ve skygirl tarafından 5 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : skygirl
  1. skygirl

    skygirl Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    125
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Eşkişehirin meşhur çiğböreği hem kolay hem de lezzetli.

    ÇİĞBÖREĞİN PÜF NOKTASI HAMURUNUN NE ÇOK SERT NEDE ÇOK YUMUŞAK OLMAMASIDIR.

    UN
    SU
    TUZ
    KIYMA
    SOĞAN
    KARABİBER

    Yarım kg.unumuza tuzumuzu ilave edip ılık su ile kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurup nemli bez örtüp yarım saat kadar dinlendiriyoruz.250-300 gram kıymamızın içine (tabii bu ölçüler yapan kişiye göre değişir) 1büğük baş soğanı rendeleyip tuz,karabiber,kırmızıbiber ve birazda su ilave edip karıştırıyoruz.hamurumuzu oklava yardımı ile ince ince açıp içine kıyma koyup kapatıp kızgın yağda kızartıyoruz.kabarıp kocaman olan çiğböreklerimizi ev yapımı taze ayranlada afiyetle yiyoruz.