et pisirmenin incelikleri hakkinda yardim..

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve royem tarafından 26 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    26 Ekim 2010
    Konu Sahibi : royem
  1. royem

    royem kavgamin-cicegi Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    1.732
    Beğenildi:
    1.327
    Ödül Puanları:
    238
    merhaba arkadaslar....boyle bir konu varmidir bilmiyorum..baktim ama goremedim..
    konu su ki;her turlu yemegi yapabilmeme ragmen et yemekleri konusunda basarili degilim....ve bilenlerin yardimlarina ihtiyacim var...
    sizler nasil yapiyorsunuz..varsa tarifleriniz paylasirsaniz sevinirim...a.s.
     
  2. 27 Ekim 2010
    Konu Sahibi : royem
  3. lorida

    lorida Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Ekim 2010
    Mesajlar:
    53
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    bu konudaki cevabı bende sabırsızlıkla bekliyorum
     
  4. 27 Ekim 2010
    Konu Sahibi : royem
  5. tacem

    tacem Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    632
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    41
    biftek ve kavurma yapıyorsam teflon tava yerine tencerede yapıyorum derin daha iyi geliyor ve su saldığı anda biraz limon suyu döküyorum çok değil ekşi olmasın tuzunu suyunu iyice çekmesine yakın atarım kekiği ve pul biberi kapamaya yakın
    kimi yerlerde kavurmaya soğan ve sebzede konuluyor kavururken ama denemedim
    yemeğe koyarken kuşbaşını başka yerde kavururum çünkü bazen dibi tutup tencerede bi yanık kokusu olabiliyor
     
  6. 27 Ekim 2010
    Konu Sahibi : royem
  7. Saruboceq

    Saruboceq İki Kız Annesi :) Pro Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.405
    Beğenildi:
    102
    Ödül Puanları:
    198
    Ben eti önce kendi suyuyla pişiriyorum,sonra azar azar su katıyorum.Kısık ateşte uzun süre.2 saati geçiyor.Biraz sonrada ince kıyılmış soğan koyuyorum soğanda lezzet veriyor.Kavuracaksamda en sonunada tereyağını koyup kavuruyorum.
     
  8. 27 Ekim 2010
    Konu Sahibi : royem
  9. xixlgxixns

    xixlgxixns KUZULARIM VE BEN Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    734
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Ben önce teflon tavayı iyice ısıtırım, sonra etleri güzelce dizerim ozaman etin suyu içinde kalıyor ve içleri yumuşak oluyor.Et suyunu verincede altını iyice kısarım kendi suyu ile pişsin diye. Tuzu ve baharatları en son koyarım eti sertleştirmesin diye çok azda pişerken sirke koyarım bir kaç damla kadar.Sonra suyunu çekip piştikten sonra biraz sıvıyağ koyup çevire çevire kavurur ete göre de kızartırım.
     
  10. 27 Ekim 2010
    Konu Sahibi : royem
  11. royem

    royem kavgamin-cicegi Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    1.732
    Beğenildi:
    1.327
    Ödül Puanları:
    238
    guzel bilgilerinizi paylastiginiz icin hepinize tesekkurler...:))hakikaten et pisirmek incelik istiyor..insallah sizden aldigim bilgilerle bu isinde ustesinden gelirim...sevgiler..
     
  12. 27 Ekim 2010
    Konu Sahibi : royem
  13. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    eti pişirmeden önce az yogurtta bekletin sonra tencereye koyun zaten yogurt sulanıyor et cekiyor bu daha cok mangalda pişirirken kullanılıyor ama sebze yemeklerindede iyi oluyor ve cabuk pişiyor
     
  14. 27 Kasım 2010
    Konu Sahibi : royem
  15. lorida

    lorida Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Ekim 2010
    Mesajlar:
    53
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    bende az önce benzer bir konu açtım.bu konuyu görmemiştim.kızlar ben bu dediklerinizi denedim ama yinede olmadı...napcam ben:KK43: