Etimek Tatlısı-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 20 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    20 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    Alt katman icin:
    1 paket etimek
    2 su bardağı toz şeker
    2 su bardağı su
    Muhallebi icin:
    1/2 paket margarin
    3 türk kahvesi fincanı un
    8 yemek kaşığı şeker
    1 kilo süt
    vanilya
    damla sakızı
    Uzeri icin:
    Krem santi

    Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada ağdalaştırılır. Ayrı bir tencerede kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır.
    Önceden ağdalaştırdığımız şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır.
    Bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür.
    Un, eritilmiş margarinin içinde kavrulur. Şeker, süt, vanilya ve damlasakızı da ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır.
    Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür.
    Krem santisi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür. Tatlı soğuk olarak servis edilir.
    Afiyet olsun.
     
  2. 20 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  3. mannak

    mannak heyecanlııııııııııııııııı Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.272
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    hımmmmmmmm elinize sağlıkkkkkkkkkkkkk süper görünüyoo
    bende yapıyorum etimek tatlısını ama pudink koymuyorum sadece kremşanti koyuyordum üstüne bunuda denemem lasımmm tşk