Etimek Tatlisi

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve eseraras tarafından 31 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    31 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : eseraras
  1. eseraras

    eseraras Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    129
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ETİMEK TATLISI ÇOK HAFİF BİR TATLI ARKADAŞLAR...

    ÖNCE 1 BARDAK SÜTLE KREM ŞANTİMİZİ HAZIRLIYORUZ DOLAPTA BEKLİYOR.DAHA SONRA DERİN BİR TEPSİYE 14 TANE ETİMEĞİ DİZİYORUZ.2 BARDAK SU 1,5 BARDAK ŞEKERİ KAYNATIP ŞERBET YAPIYORUZ ETİMEĞİN ÜSTÜNE DÖKÜYORUZ BUDA BİR KÖSEDE BEKLİYOR...

    1 PAKET ETİMEK 3 SU BARDAĞI SÜT 3YEMEK KAŞIĞI İRMİK 2BARDAK ŞEKER 2 BARDAK SU 1 PAKET KREM ŞANTİ

    2 Bardak Süt,3 Yemek Kaşiği Irmik,3 Yemek Kaşiği şeker Hepsini Tencereye Koyup Muhallebi Olana Kadar Kariştiriyoruz Yaklaşik 15 Dakika Iyice Kariştirin Ama... Daha Sonra Islattiğimiz Etimeğin üstüne Bu Karişimi Iyice Yayiyoruz...beş Dakika Beklettikten Sonra Krem şantiyi üstüne Sürüyoruz Güzel Yediriyoruz.dolapta 2 Saat Bekledikten Sonra Afiyetle Yiyoruz....canlarim çok Hafif Bir Tatli Hele şu Cik Havalarda Harika Oluyor..afiyet Olsunn
     
  2. 2 Haziran 2008
    Konu Sahibi : eseraras
  3. g_sezen

    g_sezen hayatımın anlamı... Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2008
    Mesajlar:
    802
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    canım saol ben başka türlü denemiştim ama çok uğraştırıcıydı o...evde bi tatlı canavarı varda ne yapcamı şaşırıyom
     
  4. 3 Haziran 2008
    Konu Sahibi : eseraras
  5. eseraras

    eseraras Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    129
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bence bunu dene arkadaşım çok güzel oluyor yalnız krem şantiyi markalı al..şimdiden afiyet olsunn tatlı canavarı senden devamlı istemezse şaşmamm
     
  6. 3 Haziran 2008
    Konu Sahibi : eseraras
  7. Canxixxsxxixxgxxix

    Canxixxsxxixxgxxix Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Mart 2008
    Mesajlar:
    13
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    eseraras öncelikle teşekkürler bu tarifi arıyordum ancak şerbeti dökünce etimeklet hamur gibi oluyor bi arkadaşım önce teflonda şekeri kavurup karamelize ediyor sonra kaynar su döküp şekeri eritiyor ama tam bilmiyorum o tarifi hem tadı gerçek ekmek kadayıfı gibi oluyor bu tarifi bilen varmı herkeze selam
     
  8. 4 Haziran 2008
    Konu Sahibi : eseraras
  9. CitlembiK

    CitlembiK Bir kalbe girmek nasip, kalmak marifet... Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    3.154
    Beğenildi:
    1.172
    Ödül Puanları:
    188
    bende bu tarifi farklı şekillerde yapıyorum..
    1. irmikli krema yerine kakaolu bir krema yapıyorum puding te olabilir üzerine kremşanti döküyorum ve çikolata parçaları ile süslüyorum
    2.yine krema yerine, kremşanti sürüp donduruyorum üzerine bolca çikolata sosu döküyorum ve bu şekilde tadı profiterol den farksız oluyor..
     
  10. 7 Haziran 2008
    Konu Sahibi : eseraras
  11. eseraras

    eseraras Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    129
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    hayır canım hamur gibi olmuyor benimki valla şerbeti emiyor çok güzel oluyor bayılıyorum bu tatlıya birde bu şekilde dene bakalım sonucuda yaz tamam...a.s.