Etimek Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve deren23 tarafından 14 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    14 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : deren23
  1. deren23

    deren23 Guest

    yapımı basit hafif çok güzel bir tatlı....

    ilk önce krem santiyi tarifine göre hazırlayıp buzlukta bekletiniz çok soğuk olması lazım....bunun içinde bir bardak süt lazım...

    125 gr margarin
    7 ymk kasığı seker.
    3 yemek kasığı un
    1 bardak süt
    1 paket krem santi
    1,5 paket etimek tuzsuz..
    serbeti için...
    1su bardağı toz seker
    2,5 su bardağı su
    üzeri için..
    arzuya göre..

    ilk önce serbetimizi hazırlıyoruz... ..1 su bardağı sekerle 2,5 su bardağı ile kaynatıyoruz..sonra muhallebimizi yapıyoruz...
    ilk önce 125 gr margarinimizi eritiyoruz..içine 3 yemek kasığı unumuzu ilave ediyoruz...
    çok az kavurduktan sonra bir su bardağı(7 yemek kasığı)sekerimizi ilave edip kavurmaya devam ediyoruz 1 su bardağı sütümüzüde yavas yavas döküyoruz muhallebi kıvamını alana kadar karıstırıp ocaktan indiriyoruz...borcama yada yapacağınız kaba etimekleri diziyoruz serbetini üstüne döküyoruz kenarları daha sert olduğu için oraları kontrol ederek serbetliyoruz daha sonra üstüne muhallebimizi döküyoruz soğumaya bırakıyoruz soğuduktan sonra buzlukta beklettiğimiz krem santimzi üstüne yediriyoruz...üstüne keyfi olarak mevsim meyveleri veya çikolata damlaları ile süslüyoruz...
    not...bir gün dolapta beklenirse tatlı daha kıvamını alıp daha güzel oluyor..afiyet olsun...
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 14 Mayıs 2009