Etimek Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve TbZ tarafından 13 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    13 Nisan 2010
    Konu Sahibi : TbZ
  1. TbZ

    TbZ Mulier Amicta Sole Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    91
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    76
    Şekeri tencereye koyup, kısık ateşte karamel haline getiriyoruz, sonra içine 2 bardak kaynamış suyu ilave edip karamel olmuş şeker eriyene kadar biraz daha ateşte tutuyoruz. Etimekleri dikdörtgen ya da kare bir tepsiye dizip (etimekler birbirine çok yakın olmasın şişecekler şerbeti çekince) sıcak şerbeti üzerlerine döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.

    Bir tencereye süt, margarin ve unu koyup muhallebi olana kadar pişiriyoruz, piştikten sonra bir taşım kaynatıp (karıştırmaya devam ederek) altını kapatıyoruz. 1 paket vanilyayı ekleyip 10 dakika mikser ya da blender ile çırpıyoruz (muhallebiyi pişirirken çok cıvık olduğunu farkederseniz içine biraz daha un katabilirsiniz)
    Hazırlanan muhallebiyi soğumuş olan etimeklerin üzerine döküyoruz. Soğuyana kadar bekletiyoruz.

    (Bu tarif 10 tane etimek içindir, miktara göre malzemeleri arttırabilirsiniz):

    10 tane tuzsuz etimek
    2 su bardağı şeker
    2 su bardağı su
    750 gr. süt (muhallebi için)
    3 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığından biraz az margarin
    1 paket vanilya
    1 paket krem şanti
    1 bardak süt (krem şanti için)
    Hindistan cevizi

    Soğuduktan sonra, 1 bardak süt ile hazırladığımız 1 paket krem şantiyi tatlının en üstüne sürüyoruz, Üzerine hindistan cevizi döküp (isteyenler ceviz ya da fındık ta koyabilir) biraz daha buzdolabında bekletip servis yapıyoruz.
    Afiyet olsun :))
     
  2. 13 Nisan 2010
    Konu Sahibi : TbZ
  3. TbZ

    TbZ Mulier Amicta Sole Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    91
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    76
    Bu tarifi cumartesi günü yaptım. Ekmek kadayıfından hiç bir farkı yok :)
    Ama şekeri mutlaka karamelize edip şerbeti hazırlayın. Tadı enfes oluyor böylece.
    Ve muhallebi için şeker kullanılmadığından dolayı içiniz bayılmıyor, şerbet ve şekersiz muhallebi birbirini dengeliyor.
     
  4. 13 Nisan 2010
    Konu Sahibi : TbZ
  5. BenDerin

    BenDerin Allah'ım şükürler olsun. Eski nick DERİNNN Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2008
    Mesajlar:
    2.000
    Beğenildi:
    50
    Ödül Puanları:
    153
    ben bu tatlıyı yaptığımda üzerine kivi çilek muz ile süsledim şahane oldu misafirlerime yapmıştım hepsi çok beğendi.
     
  6. 13 Nisan 2010
    Konu Sahibi : TbZ
  7. giz09

    giz09 Muffinim geliorrr Pro Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2009
    Mesajlar:
    4.605
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    bayılıyorum bu tatlıya
    paylasım ıcın tesekkurler
     
  8. 13 Nisan 2010
    Konu Sahibi : TbZ
  9. alkim

    alkim Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    588
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    paylasım ıcın tesekkurler
     
  10. 31 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : TbZ
  11. FeArLeS_gRiL

    FeArLeS_gRiL Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2007
    Mesajlar:
    651
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    ya bende yaptım ama etimekler yumasamadı:KK43: etimeğin üstüne dökülen muhallebiyle krem santiyi karıstırp yapıyorlarmıs bilen varsa yardmcı olsn,muhallebiyi pisirib krem santiyide sütle cırptıktan sonra ikisni birbiirinemi karstııryoruz yoksa başka şekildemi...
     
  12. 5 Eylül 2010
    Konu Sahibi : TbZ
  13. almor

    almor Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2010
    Mesajlar:
    5.915
    Beğenildi:
    139
    Ödül Puanları:
    163
    Ben de ara ara yaparım bu tatlıyı tadı aynı ekmek kadayıfı gib oluyor çok severim ama şekeri karamelize etmeyince o tat yakalanmıyor.