Etleriniz pişmiyormu?.. farklı Lezzetlermi arıyorsunuz? işte size özel bir Sos....

Konusu 'Soslar' forumundadır ve su35 tarafından 16 Mart 2009 başlatılmıştır.

    16 Mart 2009
    Konu Sahibi : su35
  1. su35

    su35 bir varmış bir yokmuş Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.946
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    merhaba arkadaşlar
    bu sosun bana annemin mutfak sırlarından miras diyebilirim.birçok et çeşitlerinde denemişimdir.özellikle ızgara, fırın yemekleri, biftek,rosto, vb. bir çok et türünde ve tavuk da gerçektende çok işime yaradı sizlerlede paylaşmak istedim.umarım memnun kalırsınız..

    etlerinizi önceden pişirmek istediğinz şekilde hazırlayın eğer dipfirizden çıkaracaksanız buzlu olmasın önceden buzunu çözdürün.

    2 kg et yada tavuk için:
    1 fincan sıvı yağ,1 fincan sirke,1 fincan süt,2 kaşık yohurt,1 adet büyükce sogan, 4,5 diş veya bir baş sarmısak,1 ymk kaşığı salça,1 ymk kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz..

    derince bir kaba kıyılmış soğan ve sarmısaklarınızı koyun içine bütün sıvıları da(yağ,yohurt,sirke,süt,salça,) ilave ederek blendırla hepsi birbirine karışana kadar iyice çırpın,daha sonra baharatlarıda ekleyip karıştırın.etlerinizi busosun içine atıp iyice üstlerini örtecek şekilde bütün et parçalarının soslanmasını sağlayın.kabın üstünü streçle kapatıp buz dolabında yada aynı gün içerisinde pişirecekseniz dışardada bekletebilirsiniz. (ama çok sıcak ortam tavsiye etmem)yarın pişireceğinz eti bugünden soslayıp dolapda bir gece bekletirseniz çok daha güzel olacaktır,etleriniz yağlı ve sirkeli bu sosda çürüyecektir ayrıca inanılmaz lezzetli olacaktır.rosto gibi etlerde bıcakla delip yada eti çizerek soslarsanız daha etkili olur.mangal keyfi yada akşam yemeğinde yapmak istediğinz ızgara veya biftekleriniz içinde aynı günde 2 yada 3 saat kadar bekletmenizde etkili olacaktır ama etlerin buzlu olmaması şartı ile..soğuk olabilirler bu sorun olmaz..et yada tavuklarınızı bir tava yada tencerede pişirecekseniz yada yağda kızartacaksanız eğer üstünde çok fazla sos kalıntıları varsa pişirmeden önce biraz fırça yardımıyla alın pişirirken kabın dibinde ve etlerin üstünde yanık bir tabaka oluşturmasın ama kesinlikle yıkamayın..ne kadar uzun bekletirseniz okadar etkili olur. göreceksiniz etleriniz hem daha kısa sürede pişecek, hemde daha lezzetli olacaktır..şimdiden afiyet olsun kızlar..
     
  2. 16 Mart 2009
    Konu Sahibi : su35
  3. su35

    su35 bir varmış bir yokmuş Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.946
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    kekik ve pul biber eklemeyi unutmuşum sizler damak zevkinize göre bunlarıda ekleyebilirsiniz,tavuklara köride ilave edebilirsiniz.ayrıca bu sos bir çeşit marinedir etler üzerinde gerçektende etkili bir sos.isterseniz sadece sirke, yağ, soğan, sarmısak ve baharatlarlada hazırlanabilir ama ben hepsini birlikde yapmanızı öneriyorum.şimdiden afiyet olsuncokacimcoookyerimseniben
     
  4. 16 Mart 2009
    Konu Sahibi : su35
  5. Elis

    Elis Guest

    tesekkur ederim canima.s.,deniycemyerimseniben
     
  6. 16 Mart 2009
    Konu Sahibi : su35
  7. su35

    su35 bir varmış bir yokmuş Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.946
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    afiyet olsun canım umarım beğenirsinkaydirigubbakcemile5
     
  8. 16 Mart 2009
    Konu Sahibi : su35
  9. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ben zaten sade baharatli kizartmayi sevmiyorum genelde etlerimi siviyag et baharati ve hardal sosuna bulayipda kizartiyorum
    ama buda ilgimi cekdi mutlaka denicem tskler canima.s.
     
  10. 16 Mart 2009
    Konu Sahibi : su35
  11. su35

    su35 bir varmış bir yokmuş Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.946
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    aynen canım sana katılıyorum bende asla direk pişirmem..bukadar detaylı bişey hazırlamak zor gelse bile sadece sirke yağ ve baharatla bir karışım mutlaka hazırlarım.
    güzel yorumun için teşekkür ederima.s.
    şimdiden afiyet olsun..
     
  12. 25 Haziran 2009
    Konu Sahibi : su35
  13. Hayalimsi_n

    Hayalimsi_n Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.274
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    bu tarif benim isime acaip yarayacak kesinlikle deneyecem tesekkurlerkaydirigubbakcemile5
     
  14. 25 Haziran 2009
    Konu Sahibi : su35
  15. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    bende başka bir tarifi internetten buldum ve etlerimi pişirmeden önce denedim keşkede denemez olaydım çünkü etlerim yumuşacık olacağı yerde taş gibi oldu etlere biraz süt sarımsak ve soğan rendesi kekik pulbiber koyup marine ettim buzdolabında 3-4 saat beklettim pişirince çok sert oldu etlerim araya gitti kimse yiyemedi
     
  16. 31 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : su35
  17. biitoosum

    biitoosum Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    9.750
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    fatmacim degisik deneyecegim canim ,bende etlerde sos kullaniyorum süt maden suyu biraz zeytinyag,karabiber,biraz biberiye karistiriyorum etleri bu sosta bekletiyorum cok güzel oluyor bonfile ve biftek icin ideal oluyor emegine saglik canim opuyorumnanaktan
     
  18. 4 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : su35
  19. su35

    su35 bir varmış bir yokmuş Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.946
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    begenmene sevindim umarım memnun kalırsınopuyorumnanaktan
    aslında sizin marine tarifinizde güzeldir etler donmuş etmiydi yada buzdolabından çıkarıp normal ısıya gelmedenmi pişirdiniz acaba:uhm: neden pişmediki merak ettim belkide etle alakalıda olabilir...yazık olmuş ama üzüldüm..

    bitoşum begenmene çok sevindimopuyorumnanaktan
    senin tarifinde çok güzelmiş bende seninkisini deneyeceğim maden sodasıda çok mantıklı geldi banaalkisalkisalkis