etli bakla dolması tokat yöresi

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve meltemgalli tarafından 25 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    25 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : meltemgalli
  1. meltemgalli

    meltemgalli Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    224
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    çok güzel lezzetli bi dolmaa ince dolmalık bulguru sanırım biliyorsunuzdur dolma içi diye geçtim ama şimdiden herkeze adiyet olsun

    öncelikle en az 15 dk önceden yaprakları ılık suda bekletelim tuzu gitsin yaprağın tuzlu olması iyi deil

    1 kase dolma içi,1 kase kurutulmuş içi çıkmış bakla,2 parça kemikli et,3-5 baş soğan,kırmızı biber bi tutam,tuz ,1 yk reyhan kurusu,1L su,2 dolu yk salça

    soğanları yemeklik doruyoruz robottonda geçebilir,salçasını atalım yemeklik yarmasını yıkayıp atalım,baklasını atalım reyhanınıda tabiki ve son olarak 1L suyunuda koyup saralım tombul tombul olsun ve kemiklerimizi tencerenin en dibine koyalım onun üzerine saralım sarma işlemi bittikten sonra 1,5 li,tre su ve 1 döngü sıvı yağ döküyoruz yüksek ateşe koyuoruz ve kaynayınca yarım ediyoruz 2 saat bu şekilde pişicek lokum gibi opluyor ve dağalmıyor emin olun ve 1. saatin sonunda üzerine özel bi sos yapacağız basit olan bu sosun içerisinde;küçük bi tencereye az bişi yazğ koyuyoruz 1 ortaboy sooğanı yemeklik kesip atıyoruz ve 1 kaşık salça varsaa memleketimizin özel çemeninden çeyrek yk koyuyoruz(tekrarlıyorum varsa)bunları tavada kavuruyoruz 1 sb su koyuyoruz çok az tıkırdatıp tavadan dolmaların üzerine döküoruzz ve 1 saat pişen odolma 1 saat gerekirse artı 15 dk da kısığa yakın orta ateşde böyle pişiyor
     
  2. 20 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : meltemgalli
  3. adigesema

    adigesema Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Mart 2010
    Mesajlar:
    187
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Ayy bu dolmanın içini (bat deriz biz buna da) onu ekmek batırıp yemeyi de çok severim ben en sevdiğim şeylerden biri :) herkes dolmasını sararken ben bununla meşgul oluyorum :)
     
  4. 11 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : meltemgalli
  5. ceku

    ceku Yeni açmış bir çiçek Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    2.271
    Beğenildi:
    111
    Ödül Puanları:
    163
    Ayy olsa da yesek
    Bizde bayramların vazgeçilmez yemeğidir baklalı yaprak sarması
     
  6. 22 Ekim 2010
    Konu Sahibi : meltemgalli
  7. seboss

    seboss Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Haziran 2010
    Mesajlar:
    69
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    31
    evett bizde annemleer sararken ekmekleri içine atar sonra tabağa alır yerdik ahhh memleketimm