Etli Beşamelli Paçanga Böreği.

Konusu 'Börekler' forumundadır ve kleshtina tarafından 16 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    16 Ocak 2009
    Konu Sahibi : kleshtina
  1. kleshtina

    kleshtina Bir kedim bile yook... Üye

    Katılım:
    12 Ocak 2009
    Mesajlar:
    333
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Bu orijinel paçanga böreği değil değişik bir versionudur.

    eti önceden pişirin (teflon tencereye etleri koyun yavaş yavaş kendi suyuyla pişmeye başlasın baktınız ki suyu bitiyor azar azar kaynar su ekleyiniz .sakın soğuk su ve tuz eklemeyin etleriniz sert olur)kaşarlarınızı da önceden dilimleyin.

    2 tane yufka
    350 gr kuşbaşı et
    250 gr kaşar
    2 su br süt
    2 yemek kaşığı un(silme)
    galeta unu
    2 yumurta sarısı
    1 yemek kş margarin.
    kızartmalık yağ.

    1 tane yufkayı seriyoruz.beşamel sosunu yapıyoruz.Beşamel için:1yemek kş unu kaseye koyup 1 su br sütü yavaş yavaş ilave ederek unu eziyoruz (kavurarak yapmayı bilenler o şekildede yapabilir)tavaya yarım yemek kş margarin koyup karışımı muhallebi kıvamına gelince alıyoruz .serdiğimiz yufkayı beşamelle kaplayıp yufkayı 8 bölüyoruz,biraz et ve kaşar koyup sarın (sigara böreği gibi olacak) ikinci yufka içinde beşamel sos yapıp aynı işlemi uygulayın.yumurta sarılarına batırıp galeta ununa buluyoruz.(buzluğa atacaksanız yumurtaya bulamayın).tavada kızartın biraz yanık gibi görünür ama lezzet katar .çok kararmadıkça korkmayın:)))