Etli Biber Dolması

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve KuzuYasin tarafından 19 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    19 Ocak 2009
    Konu Sahibi : KuzuYasin
  1. KuzuYasin

    KuzuYasin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.143
    Beğenildi:
    1.023
    Ödül Puanları:
    163
    bayılıyorum bu dolmaya bitiyorum



    1 kilo biber dolması
    1 çerez kasesi dolusu kıyma
    yarım çay bardağı mısır özü yağı
    2 orta boy domates
    yarım demet maydonoz
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 su bardağı kadar pirinç
    3 diş sarımsak
    biraz nar ekşisi
    yarım limon suyu
    baharatlar : kimyon-pulbiber-karabiber-tuz
    En son 2 tatlı kaşığı domates salçası

    ilk önce kıymayı baharatlarını mısır özü yağını ve dövülmüş sarımsağını güzelce yuğuralım. içine minik doğranmış kuru soğan-maydonoz-domatesini ekleyip tekrar yoğurulalım.en son pirincini - nar ekşisi ve limon suyunu katıp son kez yoğurup biberleri dolduralım. Ateşe koyup kaynamaya başladıktan sonra 2 tatlı kaşığı salçayı yine çok az mısır özü yağında kavurup dolmaların üzerine gezdirelim. tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
     
  2. 4 Mayıs 2011
    Konu Sahibi : KuzuYasin
  3. bipsi

    bipsi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    116
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    paylaşım için saol
     
  4. 27 Haziran 2011
    Konu Sahibi : KuzuYasin
  5. H.G.S.

    H.G.S. Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2009
    Mesajlar:
    132
    Beğenildi:
    23
    Ödül Puanları:
    88
    ellerine sağlık teşekürler
     
  6. 30 Haziran 2011
    Konu Sahibi : KuzuYasin
  7. gunes_btmz

    gunes_btmz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2011
    Mesajlar:
    16
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    Bulgurlu zeytinyağlı dolma

    İç Malzemeler :
    1 büyük bardak bulgur
    1 büyük soğan
    5 domates
    2 yeşil biber
    1 demet maydanoz
    tuz, karabiber, domates salçası, biber salçası, kırmızı toz biber, bulgur ölçülen bardakla da zeytin yağı

    tüm malzemeler çiğden karıştırılır ve önceden oyulmuş 10 adet patlıcana sıkı sıkı doldurulur artan mazenin gerisi ile de yaprak sarması yapılır patlıcanlar alta gelcek şekilde tencereye dizilir ve ocağa alınır.
    Kaynayana kadar altı en yüksek seviyede pişirilir, kaynadıktan sonra ufak göze alınarak altı yavaşta 40 dakika kadar pişirilir afiyet olsun
     
  8. 23 Aralık 2013
    Konu Sahibi : KuzuYasin
  9. Ardemirhan

    Ardemirhan Üye Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2013
    Mesajlar:
    11
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Bugün akşam deneme yapacağım. Yarın sonucu söylerim :KK3:
     
  10. 22 Şubat 2014
    Konu Sahibi : KuzuYasin
  11. letizia

    letizia Mina'm Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.005
    Beğenildi:
    500
    Ödül Puanları:
    188
    Paylaşım için teşekkürler.
     
  12. 15 Mayıs 2014
    Konu Sahibi : KuzuYasin
  13. LiLiquM

    LiLiquM HayırlısıOlsun Üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    950
    Beğenildi:
    29
    Ödül Puanları:
    108
    Tşkler denicem :26: