Etli Biber/Kabak Dolması- Bu da benim tarifim

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve matahari_ tarafından 2 Kasım 2010 başlatılmıştır.

    2 Kasım 2010
    Konu Sahibi : matahari_
  1. matahari_

    matahari_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2010
    Mesajlar:
    1.438
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    Bir de böyle deneyin, bakalım beğenecek misiniz?

    Biber veya kabakları yıkayıp içlerini oyun. Bu arada kabakları ikiye bölmeyi unutmayın.

    16 adet biber veya kabak (Ben 8 biber 8 kabak yapıyorum)
    400 gr. Kıyma
    3 soğan
    Nane
    1 bardak pirinç
    1 kaşık salça
    Tuz
    Pul biber
    Karabiber
    Maydanoz
    Yarım çay bardağı sıvıyağ

    Malzemeleri yoğurup içlik hazırlıyoruz, biberlere dolduruyoruz. 1 cezvede 1 kaşık salça, biraz sıcak su,sıvıyağ ve yarım kaşık tereyağ ile sos ısıtıyoruz. Tencereye biberleri dikine diziyoruz. Sonra sosumuzu sıcak sıcak dolmaların üzerine döküp eşit paylaştırıyoruz. Üzerlerine domatesten kapak da yapabiliriz. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
     
    Son düzenleme: 2 Kasım 2010