Etli bulgur pilavı

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Elif tarafından 19 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    19 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    İnce doğranmış olan soğanlar yağı da ilave edilip bir tencerede sararıncaya kadar börttürülüp sonra etler de konarak et suyunu çalıp tekrar çekene kadar kavrulur. Sonra bu etlere karabiber tuz doğranmış domatesler ve bir bardak su da konup etler yumuşayıncaya kadar orta ateş üzerinde 40 - 50 dakika pişirilir ve suyunu çekince ateşten alınıp bir yana konur. Varsa 25 bardak et suyu «veya etler kemikli olarak verildiğine göre kemik kaynatılarak elde edilen su» kaynatılıp bulgurun içine atılır. 10 dakika kuvvetli sonra 10 dakika kadar da gayet hafif ateşte pişirilir. Bulgur suyunu çekip de tane tane olunca ayrılmış olan etler de suyu ve soğanları ile birlikte ilave edilip karıştırılır kısa bir süre dinlendirildikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
    kaynak:uslanmam.com